avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Legislatie primire in Centru plasament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Legislatie primire in Centru plasament

Buna ziua!
Sunt cadru didactic la un liceu in Arad si am identifiat un elev care, saracul nu are protectie sociala. el e originar din Moldova (Romania), mama a murit, are o pensie amarata de urmas, tatal este de negasit, am inteles ca e alcoolic, fara casa. el este luat in...partela, aprca, deci nu tutela de o sora , maritata in Arad care sta la socri. Elevul sta in internat, banii pe pensie nu ii ajung sa achite suma de 230 lei lunar, sora nu are bani, din cand in cand il ia la ea, dar este rau primit de familia ei. ea este de acord sa renunte la acea partela..Am sunat la DJASPC Arad si ei spun ca trebuie gasit tatal si sa renunte la el ca sa il poata lua in plasament.De prin mass-media inteleg ca DJASPC-ul e foarte indiferent. Sau trebuie sa inaintam o petitie catre ei? Dar cine, sau unde sa sun ca sa ii gaseasca tatal? Nu se stie unde este si pana una alta copilul nu are ce sa manance ca internatul e pana vineri, vai de el. Il mai ajutam, noi, profesorii, dar asta nu e o solutie pentru el. As vrea sa stiu ce sa fac sa il ajut. Sa sun la televiziune, ProTV etc? Ma gandesc ca totusi, inainte ar trebui facute demersurile legale.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 17:58, 15 Noiembrie 2007
Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand aud despre "competentii" de la protectia copilului ma ia cu sfarseala de la lingurica...
Astia nu sunt in stare sa-si miste fundul de pe scaune decat daca au o camera de luat vederi fixata pe el...

Dvs., ca persoana care, prin natura profesiei, lucrati direct cu un copil despre care aveti indicii ca este neglijat de parintele sau aveti posibilitatea (ba chiar, obligatia) sa faceti o sesizare catre DGASPC in care sa le reamintiti ca au cateva responsailitati in baza Legii 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului...
Eu propun, pentru inceput, sa incercati in scris ceea ce ati incercat doar telefonic.
Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2007
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incuviiþare sau stabilire dom.minor sca baloisibaloi sca baloisibaloi Bună ziua stimaţi colegi, Vă rog să vă spuneţi o părere autorizată legată de următoarea speţă. Minor din afara căsătoriei vârsta 2 ani, ... (vezi toată discuția)
Vatamari corporale si psihice aduse unui copil adoptat adriana2011 adriana2011 Buna ziua, Vecinii mai sunt bunicii unui copil adoptat de la 1an. Acum acesta are 12.Mama adoptiva a acestuia, il persecuta constant prin muscare de cap, ... (vezi toată discuția)
Incalcare hotarare judecatoareasca Chris79 Chris79 Am 2 copii cu cineva si s-a pronuntat o Hotarare Judecatoreasca prin care printre altele se specifica ca mama sa permita copiiilor sa tina legatura cu tatal ... (vezi toată discuția)