Buna ziua. Am un copil de 6 ani pe care as vrea sa il scot din tara (in concediu). Sunt divortata de 4 an si am o hotarare definitiva si irevocabila ca imi este copilul incredintat mie. Am reusit sa ii fac pasaport copilului anul trecut fara acordul tatalui. Intrebarea mea este: As putea scoate copilul din tara fara acordul tatalui (tatal are program de vizita obtinut luna trecuta )
Multumesc
sunt situatii in care este necesar acordul parintelui,chiar daca acesta merge insotit de mama.Am auzit si alte cazuri in care,copilul nu a avut nevoie... cu atat va pot ajuta doar.
Avand in vedere ca aveti minorul incredintat spre crestere si educare printr-o hotarare definitiva si irevocabila, nu aveti nevoie de acordul tatalui pentru a pleca din tara in concediu cu minorul.
Obligatia dvs. este doar aceea de a nu impiedica pe tata sa -si valorifice dreptul de vizita conform hotararii judecatoresti.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Plecare in vacanta
irina_iris
buna.ma numesc irina si vreau sa plec cu nepotul meu de 9 ani la vara in italia cu avionul.ce acte imi trebuiesc din partea parintilor(mama lui e in italia si ... (vezi toată discuția)