avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... scoatere copil din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

scoatere copil din tara

Buna ziua. Am un copil de 6 ani pe care as vrea sa il scot din tara (in concediu). Sunt divortata de 4 an si am o hotarare definitiva si irevocabila ca imi este copilul incredintat mie. Am reusit sa ii fac pasaport copilului anul trecut fara acordul tatalui. Intrebarea mea este: As putea scoate copilul din tara fara acordul tatalui (tatal are program de vizita obtinut luna trecuta )
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:37, 11 Septembrie 2010
sunt situatii in care este necesar acordul parintelui,chiar daca acesta merge insotit de mama.Am auzit si alte cazuri in care,copilul nu a avut nevoie... cu atat va pot ajuta doar.
Da, puteti, dar fara sa va intercalati cu programul de vizitare al tatalui.
Avand in vedere ca aveti minorul incredintat spre crestere si educare printr-o hotarare definitiva si irevocabila, nu aveti nevoie de acordul tatalui pentru a pleca din tara in concediu cu minorul.
Obligatia dvs. este doar aceea de a nu impiedica pe tata sa -si valorifice dreptul de vizita conform hotararii judecatoresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare in vacanta irina_iris irina_iris buna.ma numesc irina si vreau sa plec cu nepotul meu de 9 ani la vara in italia cu avionul.ce acte imi trebuiesc din partea parintilor(mama lui e in italia si ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu minori catalinlg catalinlg spuneti-mi va rog ce acte imi trebuie la iesirea din tara in cazul in care imi trimit copilul in ungaria cu bunicii? sunt tatal copilului si in urma ... (vezi toată discuția)
Pot scoate copilul minor din tara? Imparatul Imparatul Acuma 2 ani in urma, am divortat si mi-a fost incredintat copilul minor, mie mama lui spre crestere si educare, iar tatal are program de vizita. Vreau acuma ... (vezi toată discuția)