avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxe suplimentare pentru cadastru si intabulare pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxe suplimentare pentru cadastru si intabulare pentru mostenitori

Buna ziua,

Sint in procesul de cumparare a unui apartament. In baza antecontractului incheiat la agentia imobiliara proprietarii actuali (4 persoane, care au dobindit apartamentul prin mostenire, in 2009; 2 s-au prezentat, pentru celelalte 2 avind procuri) s-au obligat sa faca intabulare si cadastru la urgenta, insa acum sustin ca nu pot face acest lucru, pentru ca au de platit niste taxe in plus la obtinerea acestor documente.

Care ar fi aceste taxe, in afara de cea perceputa de ANCPI (in cazul de fata - 120 RON regim normal, 31 zile lucratoare, sau 600 RON in regim de urgenta, 10 zile lucratoare)?

Eu am preaprobare pentru credit valida inca 3 saptamini din momentul acesta (deci va mai fi valida 1 saptamina dupa eliberarea acestor documente, daca ele ar fi eliberate in regim de urgenta, si expirata daca acestea ar fi eliberate in regim normal). Ce pot sa fac in acest moment pentru a ma asigura ca voi incheia contractul de vinzare-cumparare fara a fi nevoie sa refac toate actele? Cum pot sa ma asigur ca nu voi pierde avansul?

Multumesc.

O zi buna
Cel mai recent răspuns: kigallu , utilizator 20:39, 15 Septembrie 2010
Dar nu dv pierdeti avansul...cititi antecontractul! Daca vanzatorii nu respecta termenul de semnare al CVC din vina dansilor(nu si-au respectat promisiunea de a face cadastrul) sunt nevoiti sa va restituie dublul avansului!
Si asa este, cadastrul la un apartament mostenit este cam dublu decat la unul normal(exista un supliment de taxa in functie de data dobandirii sau cam asa ceva).
sa asteptati pana expira termenul din antecontract.altfel pierdeti avansul.
athe a scris:

sa asteptati pana expira termenul din antecontract.altfel pierdeti avansul.



Daca astept pana la expirarea termenului din antecontract inseamna sa pierd apartamentul. Chiar doresc sa achizitionez acest apartament, dar preaprobarea de la banca va expira in curand si va dura sa obtin alta suficient de mult incat sa existe riscul ca vanzarea sa nu aiba loc la data stabilita in antecontract, si, sa pierd avansul.

Nu pot sa ma lamuresc cum sa procedez, iar cei de la banca nu vor sa imi raspunda daca pot sa reiau dosarul inainte sa expire preaprobarea pentru a ma acoperi astfel in fata vanzatorului. Sunt niste nesimtiti cei de la banca. Eu as fi vrut sa reiau dosarul pana este gata cadastrul si sa castig timp.

Va rog sa ma ajutati cu un sfat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune antecontract vanzare cumparare Comy Comy Buna ziua, Doresc sa achizitionez un apartament intr-un imobil nou dar pentru acest imobil este deja incheiat un antecontract de vanzare cumparare iar ... (vezi toată discuția)
Prima casa diminuare credit Genygeny Genygeny Am facut credit si am primit preaprobarea a 23000 euro am gasit apartamentul,am facut antecontractul si am platit avansul ..Dupa evaluarea apartamentului ni ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanz-cump imobil ContSters88583 ContSters88583 Am urmatoarea speta. Astept de la banca un raspuns pentru o preaprobare financiara a unui credit ipotecar. Intre timp vanzatorul vrea sa incheiem un ... (vezi toată discuția)