avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract vanz-cump imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract vanz-cump imobil

Am urmatoarea speta. Astept de la banca un raspuns pentru o preaprobare financiara a unui credit ipotecar. Intre timp vanzatorul vrea sa incheiem un antecontract pentru 20% din valoarea imobilului( asa a fost intelegerea verbala). Banca a cerut si un extras de carte funciara internediara, dar elibarea acestuia va fi abia dupa data pe care am stabilit-o pentru plata avansului. E obligatoriu sa avem acest extras la semnarea promisiunii? Sau e mai sigur sa semnam dupa ce il vedem?
Cel mai recent răspuns: ContSters88583 , utilizator 15:20, 15 Aprilie 2011
puteti obtine un extras de carte funciara in regim de urgenta, chiar in aceiasi zi(achitati o taxa de urgenta).pentru siguranta dvs, va sugerez sa aveti extrasul CF, tocmai pentru a nu avea surprize.in fond, o zi nu are relevanta ,in contextul in care are loc vinderea unui imobil.
la asta m-am gandit si eu ca sa nu am suprize, doar ca vanzatorul a intrebat la notar si acesta i-a spus ca la antecontract nu e necesar...
ceea ce a declinat in expunere(banuiesc verbala) notarul este adevarat;dar acest lucru nu va certifica linistea dvs.
ca idee-esteI NDICAT sa solicitati extrasul CF.in fond, daca nu are nimic de ascuns, nu exista motive sa nu accepte mica doza de rabdare pana remarcati"in concreto"cele existente in CF.
multumesc pentru precizari.Mai ales ca era vorba de un avans destul de mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum vand apartament prin programul prima casa ? jhon.rapidistu jhon.rapidistu Buna ziua As dori si eu sa stiu cum se procedeaza ptr a vinde un apartament prin programul \\"prima casa\\" ? Cand se poate face precontractul ?Cumparatorul ... (vezi toată discuția)
Cum sa verific o garsoniera la cumparare mariuscilin mariuscilin BUNA ziua Doresc sa cumpar o garsoniera si nu stiu foarte bine procedurile de verificare cum ma pot asigura ca ,garsoniera nu este ipotecata , este achitata ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere sau inselaciune, mai pot executa ???ajutor ! Razvan Popescu Razvan Popescu Buna ziua, va aduc la cunostinta o mica speta care a patit-o chiar verisoara mea. Acum jumatate de luna in urma, verisoara mea dorea sa achizitioneze o ... (vezi toată discuția)