avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul cuantum indemnizatie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul cuantum indemnizatie somaj

Dupa disponibilizare cu plati compensatorii si apoi angajare si concediere cu desfiintarea postului, se iau in calcul pe langa salarii si platile compensatorii ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:23, 10 Septembrie 2010
Indemnizatia de somaj reprezinta 75% din salariul de baza minim brut pe tara in vigoare la data stabilirii acesteia, la care se adauga, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 3 ani, o suma calculata prin aplicarea asupra mediei salariului brut de baza lunar pe ultimele 12 luni a unei cote procentuale diferentiate, astfel:
3% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 3 ani;
5% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
7% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 10 ani;
10% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 20 de ani.

Nu se iau in considerare salariile compensatorii la calculul indemnizatiei de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcularea indemnizatiei de somaj Lentian Lentian Buna ziua, In cazul in care la concediere se platesc salarii compensatorii , aceste se iau in calculul indemnizatiei de somaj cuvenite? (vezi toată discuția)
Salariile compensatorii sunt avute in vedere la calculul indemnizatiei pentru somaj? mary2001 mary2001 Buan ziua, sunt somera din noiembrie 2010 ca urmare a unei concedieri colective . doresc sa stiu daca la calculul indeemnizatiei de somaj se iau in calcul ... (vezi toată discuția)
Plata somaj bfe69 bfe69 Buna seara, Va rog sa ma lamuriti intr-o mica problema legata de plata somajului. In urma disponibilizarii se plateste o anumita suma de bani cu titlu de ... (vezi toată discuția)