Sotul meu a decedat in aprilie 2010 si vreau sa va intreb daca sunt distincte acceptarea mostenirii si dezbaterea succesorala.Adica pot sa nu fac succesiunea in termen de 6 luni?Ce implicatii are acest lucru?
Da, puteti doar sa faceti acceptarea expresa , la notar, in termenul de optiune succesorala.Apoi puteti proceda la dezbaterea succesorala , oricand, insa, ar fi indicat , financiar vorbind, sa ofaceti inainte de trecerea 2 ani de la moartea sotului , pentru a nu plati taxe mai mari, respectiv taxa de 1% din valoarea masei succesorale.
Stimata Doamna,
Pentru colegii in specialitate trebuie sa dati mai multe amanunte - urmasi, rudenii de grad I etc. Asa veti primi un sfat temeinic, la obiect. Succes!
Asa da. Daca nu aveati urmasi, atunci rudele sotului - fratii - aveau ocazia de a sari la avere. Aici cred ca veti primi raspuns. D-voastra si copii sunteti si veti fi proprietari. Nu are cine va deranja.
Succesiune
naeprioroc
Tatal meu a decedat in 2000 au ramas mostenitori, mama, subsemnatul si 2 nepoti (copii ai fratelui meu decedat).
Averea parintilor mei consta dintr-un ... (vezi toată discuția)
Testament
irynush882006
Buna ziua. Bunicul meu vrea sa lase un testament. El nu a facut dezbaterea mostenirii dupa ce a murit bunica mea. E neaparat necesar sa se faca dezbaterea si ... (vezi toată discuția)
Succesiune
1603
Buna ziua!
Doresc un raspuns privind pasii ce trebuie urmati de mostenitori in urma decesului unuia dintre soti.
Decesul a avut loc la sfarsitul lunii ... (vezi toată discuția)