avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie asistent social
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie asistent social

Buna ziua! As dori sa fiu lamurita intr-o privinta: matusa mea are dreptul la indemnizatie asistent social (primeste pensie de handicap-certificat permanent, nu mai retin exact ce grad), dar primaria comunei refuza sa mai acorde acest drept din luna, pe motiv ca nu are fonduri.Este in drept sa suspende acest ajutor banesc primaria?De unde vin acesti bani?Si daca refuzul nu este justificat, ce ar trebui sa facem?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: iojamaria , utilizator 21:32, 18 Septembrie 2010
Va multumesc si aveti dreptate. Am urmarit pasii din raspunsuri, dar nu eram foarte lamurita in legatura cu ce ar trebui sa fac pt. a-mi rezolva problema :(.O sa incerc sa fiu mai atenta pt. a nu crea probleme:sorry:.Va multumesc inca o data!
Cu scuze, dar pentru angajarea asistentilor personali trebuie sa va adresati cu cerere primariei in care domiciliaza bolnavul.
Angajarea asistentilor personali se face de catre primarie, dar si plata se face tot de catre primarie si nu de catre Agentia de Prestatii. E adevarat insa ca sursa de finantare se asigura din sume defalcate din TVA, prin Directiile de Finante, care in conditiile de criza actuale reacomanda primarilor sa nu mai emita dispozitii privind incadrarea asistentilor, sau acordarea de indemnizatii, atata timp cat nu sunt asigurate fondurile bugetare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de insotitor allevyn allevyn buna seara.sant persoana cu handicap gr. 1 si am ca insotitor pe mama mea,dar fara carte de munca.am luat din decembrie pana acum 610 ron pe luna,dar astazi ni ... (vezi toată discuția)
Ingrijire parinte in varsta - caz particular Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, Parintii mei locuiesc la tara, in casa parinteasca. Tatal meu este proprietar, prin act de donatie, semnat de ceilalti 3 frati fara alte ... (vezi toată discuția)
Asistentul persoanelor cu handicap augustinsavescu augustinsavescu tatal meu a fost incadrat la primaria de domiciliu ca asistent personal pt.fratele meu care are handicap grad 1 accentuat,dar fara prea multe justificari dupa ... (vezi toată discuția)