avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire pe tot salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire pe tot salariu

Buna ziua,

Acum doi ani am luat doua credite de consum de la doua banci, unul dintre el fiind un pic mai mic si cu un termen de rambursare foarte scurt, cum acum traim vremuri grele si nu mai am la fel de multe venituri am inregistrat intarzieri la plata lor.
Am fost la banci am cerut reesalonare insa nu au fost de acord, asa aca am hotarat eu singur sa las restant creditul mai mare si sa incerc sa-l achit pe cel mai mic, ca dupa aceea sa ma apuc sa-l rambursez si pe celalat, lucru pe care l-am facut si pe care reuseam sa-l duc la capat pentru ca mai aveam trei luni de plata la el.
Ieri primesc un telefon de la banca cu creditul mic acestia imi spun ca mi s-a pus proprire de catre o alta banca pe tot contul si mi-au fost trasi toti banii de salariu.
Asa ca ma si duc la o sucursala a bancii unde aveam contul de salariu deschis, acestia imi spun ca, da, s-a infiintat o proprire pe tot contul cu o zii in urma de catre o alta banca si au fost trasi toti banii, dar ca nu imi pot da mai multe detalii si trebuie sa ma prezint la agentia unde am contul de salariu deschis pentru a primi toate datele, lucrul pe care il voi face luni la prima ora.
Acum as vrea sa va intreb, in mod normal nu ar fi trebuit sa-mi opresca doar 1/3 din salariu, de ce mi-au blocat tot contul bancar?
Firma la care lucrez mi-a spus ca nu ia anuntat de nici o proprire pe stat.
Este corect ce s-a intamplat, mai pot face ceva sau acel cont va ramane poprit precum si altele conturi daca voi deschide, este posibil sa-mi urmareasca si bunurile, si ce pot face in situatia asta pentru a avea o proprie de 1/3 cum ar fii normal pentru a putea in 3 luni sa-mi rambursez definitiv creditul mic?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MIHAIELA-GABRIELA SERBAN , Contabil 15:04, 11 Septembrie 2010
Ceea ce fac este un abuz, mergeti la ei si explicatile problema iar daca nu gasiti intelegere va puteti adresa instantei. Oricum intre timp puteti cere firmei sa va plateasca cash pentru a nu mai avea surprize de genul asta.
Infiintarea popririi trebuia sa va fie comunicata si dvs., de obicei creditorii trimit popriri la toate bancile .
Contul dvs.probabil ca are functiune de cont curent si de asta a fost posibila poprirea integrala.
Poprirea pe salariu este intr-adevar de 1/3. Va recomand sa va adresati de urgenta unui avocat pentru a face contestatia in termenul legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire lyly78 lyly78 buna ziua! am un credit mai vechi la care am avut intarzieri de plata si am infiintata poprire asupra veniturilor astfel ca la momentul acela aveam un cont de ... (vezi toată discuția)
Poprire andutzu333 andutzu333 buna ziua!ma confrunt din nou cu o problema si va rog tare mult sa ma ajutati!am o decizie de executare silita pentru un credit,in urma careia mi s-a pus ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare. valy01 valy01 Buna ziua, am avut un credit la banca P. pe care l-am plătit o perioada; au intervenit probleme financiare și nu am mai putut plătii; au declarat creditul ... (vezi toată discuția)