:) Sa stiti ca va citesc de doua zile mesajele si m-ati zapacit de tot.
Anii de spor nu au cum sa intre in calculul punctajului mediu anual. Punctajul mediu anual se determina, teoretic, potrivit art. 76 si urm. din Legea nr. 19/2000, in functie de salariile, sporurile si adaosurile care au constituit baza de calcul a CAS. Practic, se utilizeaza un program.
Anii de spor au foarte mare importanta. Ganditi-va ca atatea persoane care au lucrat in grupa I de munca 20-30 de ani au reusit sa iasa la pensie la 50-55 de ani intrucat anii de spor se aduna stagiului realizat. In acest mod au realizat stagiul complet de cotizare si au putut beneficia de pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare. Altfel, ar fi iesit la pensie la Sfantu' Asteapta, dupa anii grei de munca.
Eu nu zic ca rationamentul dvs. nu e logic, dar nu are nicio legatura cu prevederile Legii nr. 19/2000 sau cu ale Ordinului nr. 340/2001. Anii de spor se adauga stagiului realizat iar punctajul mediu anual se determina in functie de salarii, sporuri si adaosuri. Sunt doua lucruri distincte.
Incepand cu OUG nr. 100/2008, pentru ani si lunile de spor se acorda un punctaj suplimentar, punctaj care se adauga celui aflat in plata.
Pentru ca ati scris asta:
Referitor la stagiul complet de cotizare de 20 de ani versus legea 18/2008, diferenta nu este chiar asa de mare.Dau ca exemplu cazul meu:stagiul complet de cotizare 20 de ani =2,49288 punctaj mediu anual,iar la legea 218 =2,33508.
Poate imi spuneti, daca doriti, care este numarul total de puncte fara punctajul conform Legii nr. 218/2008 (din decizia de pensie) si cati ani ati lucrat efectiv in grupa I de munca.