Am avut o discutie verbala cu o vecina de scara,am injurato,mi-a facut 3 zile reclamatii la politie ca am injurato ca pun sa o bata,ce a mai mintit de la ea,a rugat pe sectorist sa-mi dea amenda ca ea are martor ca am injurato si ca se aude televizorul prea tare seara.
Ieri a venit un politist de la sectie,m-a pus sa dau o declaratie ca am luat la cunostinta cele reclamate de ea,i-am zis ca galagie nu fac si ca am avut o discutie verbala,si l-a sfarsit m-a pus sa scriu ca m-i sa adus la cunostinta sa nu-i mai adresez injurii persoanei respective??
Mai urmeazaeva??,sau prin declaratia care mi-a fost luata sa stins conflictul??Amenda ceva iau?
Teoretic ,daca sunteti la prima fapta,prin declaratia data,ati declarat si asumat responsabilitatea ca pe viitor , nu mai adresati injurii persoanei respective In raport de probele administrate de reclamanta impotriva dvs,exista posibilitatea ca autoritatea competenta in solutionare=politia ,sa dispuna fie,aplicarea de sanctiune conform L nr 61,fie sa inchida cercetarea cauzei.
Normal politia trebuia sa cerceteze cele afirmate de vecina. Numai in functie de cele rezultate din verificari se va lua o masura de sanctionare impotriva dvs. Cred ca nu este cazul.
Succes!
Atitudinea si demersurile politistului ar echivala cu un "avertisment" si in eventualitatea in care va mai reclama ceva este posibil sa fiti sanctionat contraventional.
Opinia mea este sa incercati sa ajungeti la o impacare cu persoana respectiva pentru a evita viitoare situatii neplacute.
In mod firesc, la acest moment dna cu pricina va primi o “scrisoare” – sau va fi informata in alt mod - ca vi s-a pus in vedere ca aveti reclamatie si dv ati luat la cunostinta si veti evita pe viitor “conflicte” de gen.
Cam asta ar trebui sa se intample. Nu amenda… De-ar fi fost in discutie o eventuala amenda ati fi stiut imediat – PV se incheie “pe loc” si ati fi stiut ca sunteti amendat.
Banuiesc ca respectiva vecina nu va contesta… concluziile politistului (de proximitate = sectoristul din “alte vremuri” ), dar… cine stie?!
Cred, totusi, ca nu va urma altceva…