avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... suflet de mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

suflet de mama

am 23 de ani si un copil de 2 ani impliniti.sotul are un servici f bun si castiga f bine.eu sunt casnica.din pricina unor neintelegeri am ajuns sa dezvoltam un subiect mai putin placut intr-o casnicie si anume -divortul-poate nu ar fi asa dureros dar prezenta copilului care pt mine e totul,agraveaza f mult situatia.ma meninta ca in cazul unui divort imi va lua copilul pt ca are servici si bani de intretinere si eu nu,apartamentul e pe numele lui.nu stiu cum sa fac de teama sa nu-mi pierd copilul.multumesc
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 20:04, 12 Septembrie 2010
Lipsa serviciului si a unei locuinte ar fi o problema. In caz de divort , desigur, instanta trebuie sa atribuie unuia dintre soti custodia copilului.Poate ar fi bine sa mai cugetati inainte de a lua decizia si i ntre timp va rezolvati cumva situatia .Poate parintii dvs. v-ar putea asigura spatiul de locuit si poate reusiti sa va gasiti un servici.
sa incercati sa va gasiti un job inainte de a introduce actiune de divort.
avand in vedere varsta mica a copilului, posibil sa va fie incredintat. va trebui insa, sa demonstrati in instanta ca aveti unde si cu ce il creste.
multumesc.da desigur parintii imi pot oferi spatiu,cu jobul e mai greu.tatal nu e implicat aproape deloc in cresterea lui,cu putina exagerare le mai da cu alcoolul,asta nu ar fi un motiv?si pt ca doar eu fara ajutorul nimanui l-am crescut cu dragoste si nu dau nici un exemplu negativ.suntem tineri dar firea mea e asa facuta sa nu accepte nici macar o palma care deja mi-a dat-o
treaba e ca instanta are in vedere cum e mai bine pentru copil .
de principiu se da mamei cu toate ca eu nu sunt de acord pentru ca nu intotdeauna mama e mai buna decat un tata.
acum depinde de cin e introduce actiunea de divort ,motivele pe care se bazeaza cererea , moralitatea unuia sau altuia dintre soti ,cu ce v-a creste copilul,in ce conditii,cum e mai bine pentru copil ,depinde foarte mult si de ancheta sociala pe care o va face autoritatea tutelara,de martorii pe care trebuie sa ii aduceti la proces ,etc
ganditi-va bine si functie de sentimentele pe care le aveti luati o decizie .
daca il mai iubiti incercati sa-i explicati cum stau lucrurile si ca va indreptati catre o separare care nu ar fi benefica pentru nici unul din familie si aici implicam si copilul.
daca nu il mai iubiti nu stiu daca mai are rost sa mai stati si nu cred ca ar fi cortact fata de nici unul dintre dvs sa stati cu el doar ca sa aiba copilul un tata.
e foarte greu de dat un sfat in aceste momente pentru ca niciodata nu esti sigur ca e sfatul cel mai bun si sunt convins ca nici dvs orice decizie veti lua nu va veti gandi peste timp daca ati luat decizia cea mai buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama neglijeaza copilul luptator luptator Buna ziua intrebarea mea este ; daca mama care are copilul in grija e mai mult cu noul iubit exista sansa ca tatal sa obtina copilul pt mai mult timp? Va ... (vezi toată discuția)
Incredintare minori - mama in strainatate Mihaela Elena Mihaela Elena Revin pe forumul acestui site cu o noua problema. Doi tineri casatoriti de ceva ani, cu 2 copii minori (de 10, respectiv 6 ani). Cei doi nu se mai inteleg ... (vezi toată discuția)
Custodie copii din concubinaj. are importanță că mama nu are deocamdată loc de muncă? Ivanoaia lacramioara Ivanoaia lacramioara Buna ziua as avea si EU nevoie de un sfat. Am o relatie de concubinaj de 6 ani din care am doua fetite de 2 respectiv 4 ani.Concubinul meu are un caracter ... (vezi toată discuția)