avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie al minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie al minor

am divortat cand copilul avea 6 ani iar acum are 12 ,pot cere o majorare de pensie alimentare odata cu cresterea copilului?
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 07:51, 13 Septembrie 2010
da, periodic, in functie de nevoile copilului, veniturile celuilalt parinte, precum si cresterea preturilor, puteti cere instantei de judecat majorarea pensiei alimentare...
se poate cere decat daca cel care este obligat la aceasta pensie are venituri mai mari decat cele de la data la care a fost pronuntata prima hotarîre prin care a fost obligat la plata pensiei.
Da.Daca aveti certitudinea ca veniturile tatalui au crescut, o puteti face din 6 in 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatiie parintilor divortati?! ContSters76214 ContSters76214 Fiul meu beneficiaza de pensie de intretinere de la tatal sau in suma de 235 lei/luna. In mai 2011 termina clasa a XII-a dupa care urmeaza bacalaureatul. ... (vezi toată discuția)
În cazul unui divorț amiabil, în carea a fost stabilita pensia ... Turturica Liliana Turturica Liliana În cazul unui divorț amiabil, în carea a fost stabilita pensia alimentare pentru minor, aceasta va rămâne în același cuantum pana la majoratul ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara ContSters299834 ContSters299834 Buna ziua, Revin cu o intrebare la dvs fiindca mi-ati fost de ajutor si-n trecut... Am o problema privind pensia de intretinere pe care o plateste tatal ... (vezi toată discuția)