avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am primit instiintare de sechestru al apartamentului...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am primit instiintare de sechestru al apartamentului...

Buna seara, ma numesc Alis si am primit instiintare ca apartamentul va fi sechestrat in cazul neplatii restantei in termen de 2 saptmani. Instiintarea a fost trimisa de presedintele asociatiei de proprietari de care apartin. Suma este foarte mare (9000 RON) dar as putea sa o platesc esalonat pe parcursul a cateva luni. Exista posibilitatea amanarii sechestrului pt aceasta perioada? Va multumesc pt timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 22:06, 25 Noiembrie 2007
Vorbiti cu conducerea Asociatiei ... incepeti prin a plati chiar si in parte....
Si totusi... cum ai ajuns sa acumulezi asemenea datorii? Nu te-ai gandit vreodata ca pana la urma, nimic nu este gratis? Mai mult ca sigur, faci parte din randurile celor care traiesc cu impresia ca platesc altii si pentru ei. Cu regret iti spun, nici nu ar trebui sa primesti ajutor pentru rezolvarea problemei. Din cauza unor persoane asemeni tie, multe altele stau fara apa, caldura, desi au toate platite la zi.
Nu ma ajutati cu nimic prin raspunsurile acestea. Chiar nu stiti situatia mea financiara si nici nu am de gand sa dau informatii cu privire la asta. M-ar fi multumit un raspuns cu ce legi si articole mi-as putea apara dreptul de a nu fi sechestrat apartamentul.....si nu mustrari la adresa mea. Va multumesc.
Banuiesc ca inainte de a se ajunge aici ati primit diverse notificari prin care ati fost sesizata asupra intentiei asociatiei de proprietari in cazul in care nu achitati (dupa valoarea restantei sunt cel putin 3 ani de cand nu ati achitat consumurile la utilitati). Conf.legislatiei in vigoare , dupa 90 de zile se pot lua masuri impotriva restantierilor, prin actionarea in justitie a acestora.
Legea nu va apara pe Dvs in aceasta situatie, ci asociatia. Pana la urma consumul Dvs la a fost achitat de ceilalti proprietari ( in fond ei si Dvs sunteti asociatia). Puteti face apel la intelegerea celorlalti prin a va lua un angajament de plata si chiar prin a plati o parte a restantei , ca dovada a bunei Dvs. intentii.

Extras din Legea 230/2007 :
Art. 50. - (1) Asociatia de proprietari are dreptul de a actiona in justitie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit.
(2) Actiunea asociatiei de proprietari este scutita de taxa de timbru.
(3) Sentinta data in favoarea asociatiei de proprietari, pentru sumele datorate de oricare proprietar, poate fi pusa in aplicare pentru acoperirea datoriilor prin orice modalitate permisa de Codul de procedura civila.
Art. 51. - (1) Asociatia de proprietari are un privilegiu imobiliar cu rang prioritar asupra apartamentelor si altor spatii proprietati individuale ale proprietarilor din condominiu, precum si un privilegiu asupra tuturor bunurilor mobile ale acestora, pentru sumele datorate cu titlu de cota de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, dupa cheltuielile de judecata datorate tuturor creditorilor in interesul carora au fost facute.
(2) Privilegiul se inscrie in registrul de publicitate imobiliara al judecatoriei, la cererea presedintelui asociatiei de proprietari, pe baza extraselor de pe ultima lista lunara de plata a cotelor de contributie din care rezulta suma datorata cu titlu de restanta. Privilegiul se radiaza la cererea presedintelui asociatiei de proprietari sau a proprietarului, pe baza chitantei ori a altui inscris prin care asociatia confirma plata sumei datorate.



Daca nu aveti posibilitati financiare de plata, poate este in avantajul dvs. vanzarea apartamentului. Cu banii ramasi va cumparati o grsoniera si stiti ca ati scapat de datorii.

Faptul ca dvs nu va platiti datoriile pune in dificultate pe vecinii dvs. buni platnici.

de ce ar trebui acestia sa sufere din cauza dvs. ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare apartament cu restanțe luciangav luciangav Care este valoarea minimă a restanței pentru care se poate pune în vânzare apartamentul proprietarului în cauză? Este vorba doar de cote restante sau de ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari drepturi raduro raduro asociatia de proprietari a luat decizia sa debranseze un nr de 10 familii de la apa calda de catre administrator impreuna cu un instalator avem restanta la ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar instituit dupa intrarea in executare silita igaby2003 igaby2003 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti asupra urmatoarei situatii: Intr-o asociatie de proprietaria avut loc o executare silita efectuata in numele unei banci. De ... (vezi toată discuția)