avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... viza ITM in cartea de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

viza ITM in cartea de munca

In decizia de respingere pensiei se mentioneaza :perioada de 01.o2.1996-07.06.1996 nu a fost valorificata intrucit nu prezinta viza I.T.M.
Mentionez,ca perioada apare inscrisa in cartea de munca sub semnatura inspector personal,stampila angajatorului,cu mentiunea nr.,data de contract de munca vizat cam de munca ,dar intr-adevar fara stampila care sa ateste verificarea ITM.
Oare este legal respingerea acestei perioade de vechime,si care ar fi baza legala ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:45, 20 Septembrie 2010
1. Da, este vorba de Legea 83/1995 privind protectia persoanelor incadrate in munca, lege abrogata de legea 130/1999.
2. Din Legea 83/1995:
Art. 6. - (1) Carnetele de munca ale salariaţilor încadraţi la persoanele fizice şi la persoanele juridice, prevãzute la art. 5, se pastreaza şi se completeaza de catre direcţiile de munca şi protecţie sociala judeţene şi de catre Direcţia generala de munca şi protecţie sociala a municipiului Bucuresti.
(2) Angajatorii sunt obligaţi sa depuna la direcţiile de munca şi protecţie sociala judeţene şi la Direcţia generala de munca şi protecţie sociala a municipiului
Bucuresti:
a) actele privind incheierea, executarea, modificarea şi incetarea contractelor individuale de munca, în termen de 5 zile de la emiterea acestora;
b) actele din care rezulta plata lunara a contribuţiei pentru asigurarile sociale de stat, a contribuţiei la constituirea Fondului pentru pensia suplimentara, precum
şi a contribuţiei la constituirea Fondului pentru plata ajutorului de somaj, pana la data de 15 a lunii urmatoare pentru care s-au facut aceste plati.
Ultima modificare: Luni, 20 Septembrie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca nevalorificata gina68 gina68 La pensionare am constatat ca unul din angajatorii mei nu au depus declaratiile nominale si nu mi s-a valorificat o perioada de vechime in munca de aprox. 5 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am depus in data de 15 iunie 2022, la casa de pensii, ... raduploiesti62 raduploiesti62 Buna ziua! Am depus in data de 15 iunie 2022, la Casa de Pensii, cererea privind acordarea pensiei anticipate partiale, insotita de toate documentele ... (vezi toată discuția)
Prelungirea aprobarii pastrarii carnetelor de munca g.iancu g.iancu In legea 130/1999 scrie ca unii angajatori (deci cu titlul de exceptie) pot pastra carnetele de munca la solicitarea acestora, (scrisa, verbala nu se stie ) ... (vezi toată discuția)