avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Geam cu vedere in curtea vecina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Geam cu vedere in curtea vecina

Avem o casa construita in 2006 ( cu autorizatie) iar in spate avem un geam cu vedere in curtea vecina. Distanta dintre casa si gard este de 1.5 m, iar in momentul in care am construit casa in dreptul geamului vecinii aveau o constructie care optura vederea in proportie de 80%. De curand vecinii au daramat acea constructie si au o problema cu geamul nostru. Gardul este construit de curand de noi si este din plasa.
Ce putem face in acest caz pentru a nu ne pune sa ne zidim geamul?

Va multumesc.
va multumesc
Cum nu Dvs. ati facut modificarile respective, ci vecinul a desfiintat constructia din fata geamului, nu aveti ce face si nici nu trebuie sa faceti nimic.
Totusi, amiabil, eu as cauta solutia impreuna cu vecinul respectiv, deoarece s-ar putea sa ofere rezolvarea montarea unui paravan semitransparent in fata geamului...
Din pacate nu am dovezi ca fost acolo acea constructie. Nu ne putem intelege cu vecinul respectiv, nu a vrut sa plateasca nici gardul( inainte erau doar niste sarme rupte intre noi). Este datoria mea sa montez acel paravan? Daca am folie pusa pe geam nu este suficient?

multumesc
Si eu sunt de aceeasi parere.Nu aveati cum sa prevedeti la momentul construirii imobilului faptul ca vecinul va desfiinta constructia cu pricina.asa incat intr-un fel vina ii apartine.Calea amiabila ramane cea mai indicata pentru solutionarea oricarui conflict.
eu nu vad nicio culpa in ceea ce va priveste in cazul dvs.
conform c.civ. art.612 nu ai voie sa ai deschideri,indiferent daca ai sau nu gard, la o distanta mai mica de 1,90 m de proprietatea vecinului.. o exceptie: geamul sa fie mat si fix-sa fie doar de lumina. risti un proces civil si pierzi cu siguranta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

e nevoie de acordul vecinului pentru a pune geamuri la mansarda? ecomuller ecomuller Am si eu o dilema, stiind ca e voie sa pun veluxuri in acoperis fara sa intreb pe nimeni ma-m dus fain frumos si am comandat 2 , ajung cu ele acasacand , sa ... (vezi toată discuția)
Va rog sa va dati o parere.... gabriel_gavrila gabriel_gavrila buna! am si eu o nelamurire in ceea ce priveste o fereastra a imobilului in care locuiesc, proprietatea parintilor, fereastra care are deschidere in ... (vezi toată discuția)
Dreptul la intimitate jon85 jon85 un unchi si-a construit in urma cu aproximativ 20 ani o casa la o distanta de 50-60 cm de gardul care desparte proprietatea sa de cea a vecinului. in momentul ... (vezi toată discuția)