avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Somat de admin. de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Somat de admin. de locatari

buna ziua,
Deoarece am primit sfaturi fff utile de la Dvs.,va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema:

Locuiesc la et.10(ultimul nivel al blocului) si din primavara anului in curs a inceput sa se "pateze" tavanul apartamentului.Pe terasa blocului este montata o antena imensa pentru satelit care este a vecinului de sub apartamentul meu si care a fost montata de cel putin 3 ani fara a avea acordul administratorului/presedintelui,spun ei.
Deoarece am tot fost pe la administrator si presedintele de scara sa incerc sa-i determin sa-l someze pe vecin sa-si dea antena jos,sa repare terasa si nu am avut niciun rezultat,am incetat sa le mai platesc intretinerea in semn de protest.
Administratorul m-a instiintat verbal ca fosta presedinta de scara insista sa-mi trimita somatie de plata,manifestand un dezinteres total vis-a-vis de problema cu care ma confrunt/motivul pentru care refuz sa platesc.
Mentionez ca vecinul nu este roman si trece rar pe la apartament.
Am tot incercat sa merg eu pe terasa sa vad care-i problema,dar seful de scara a ocupat abuziv uscatoria(spatiu prin care se face iesirea pe terasa) si nu vrea sa-mi dea cheia de la aceasta,motivand ca este a dansului.

Chiar m-am saturat sa vorbesc si vreau sa-i actionez in instanta!!!!!!!!!!!

Vreau sa-mi trimiteti (sa ma ajutati sa formulez) un model de somatie pentru asociatie/administrator in care sa cer urmatoarele:
1-sa coboare antena si sa repare terasa
2-sa-mi repare sau sa-mi suporte costul reparatiei in interiorul casei mele care s-a deteriorat din cauza terasei
3-sa elibereze uscatoria si sa-mi permita accesul la acel spatiu comun
4-sa-mi recalculeze costul intretinerii pentru spatiile comune,atata timp cat seful de scara ocupa abuziv uscatoria,deoarece din cate stiu acesta este obligat sa plateasca singur pentru acel spatiu
5-sa-mi plateasca penalizari asa cum eu trebuie sa platesc la restantele catre ei
6- mai doresc sa stiu daca este normal sa platesc penalizari si pentru firma de paza,avand in vedere ca mi-au bagat costul acesteia in costul de intretinere....acesta nefiind evidentiat si eu n-am vazut nici macar contractul care s-a semnat cu aceasta firma.

Astept un raspuns din partea Dvs. si va multumesc anticipat pentru ajutor!!!!#-o
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:47, 13 Septembrie 2010
Nu exista functia sef de scara sau presedinte de scara.
Asadar trimiteti o scrisoare cu confirmare de primire catre presedintele asociatiei in care cereti ceea ce ati scris si in mesajul de mai sus, mai putin punctul 5 intrucat nu exista asemenea prevederi legale.

La punctul 6, va raspund ca "da", aceste cheltuieli intra in cota de intretinere, ca oricare alt serviciu prestat catre asociatia dv.
multam' pentru raspuns!!!!!!!!....ce trebuie sa fac in cazul in care asociatia ma someaza sa le platesc banii datorati pe intretinere (in principiu,n-as vrea sa le achit nimic pana nu repara terasa).
Vis-a-vis de "presedinte de scara":D...blocul are mai multe scari,probabil ca tot atatea ascociatii (chiar nu m-a interesat pana in acest moment) si..asa s-a recomandat respectivul,menionand ca a fost numit in aceasta functie "onorific":D
Pot sa depun aceasta scrisoare la administrator cu nr de inregistrare???
Da, sigur, dar sa o faceti in dublu exemplar, ca la caz de necesitate sa aveti o proba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu pentru antena telefonie mobila bosanceanugheorghe bosanceanugheorghe Buna ziua, Pe terasa blocului in care locuiesc a fost montata o antena pentru telefonie mobila, incheindu-se un contract intre firma respectiva si seful de ... (vezi toată discuția)
Internet la bloc v.coman v.coman 1.administratorul blocului poate impiedica o firma de internet sa traga firele aferente retelui in interiorul sau in exteriorul blocului ? (singura firma ... (vezi toată discuția)
Folosinta acoperis bloc Valika70 Valika70 Buna ziua! Intentionez sa imi montez un panou fotovoltaic pe acoperisul blocului in care locuiesc (la ultimul etaj) Presedintele asociatiei de proprietari ... (vezi toată discuția)