avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inchiriere spatiu pentru antena telefonie mobila
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inchiriere spatiu pentru antena telefonie mobila

Buna ziua,

Pe terasa blocului in care locuiesc a fost montata o antena pentru telefonie mobila, incheindu-se un contract intre firma respectiva si seful de scara , in contul caruia intra suma negociata.
Va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarele:
1.care este destinatia acestor bani? pot fi ei impartiti in mod egal tuturor locatarilor?
2.cum trebuie tinuta evidenta cheltuielilor?
3.cine poate verifica legalitatea modului in care este tinuta aceasta evidenta ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 19:18, 25 Mai 2014
Nu cred ca este vorba de "sef de scara", poate contractul este intre asociatie (reprezentata de presedinte) si firma care a montat antena. Banii nu intra in contul "cuiva", acestia intra in contul asociatiei si pot fi folositi pentru reparatii in condominiu, nu se pot imparti proprietarilor sau sa fie folositi la achitarea facturilor de utilitati.
Evidenta este tinuta de catre administratorul de imobil si este evidentiata in Registru Fond Chirii, unde se trec toate sumele incasate (cu numar chitanta, factura, data incasarii) si toate platile facute din aceste fonduri (chitanta, factura, data).
Verificarea se face lunar de catre presedintele asociatiei si cenzor.
Legea 230/2007 Articolul 13
Veniturile obtinute din exploatarea proprietatii comune apartin asociatiei de proprietari. Aceste venituri alimenteaza fondurile speciale ale asociatiei de proprietari pentru reparatii si investitii cu privire la proprietatea comuna si nu se platesc proprietarilor. Lista acestor venituri, precum si cheltuielile aferente lor sunt prezentate semestrial intr-un raport afisat la avizierul asociatiei de proprietari.
Da, aveti dreptate, contractul a fost incheiat intre asociatia de proprietari si firma care a instalat antena, dar banii intra in contul "sefului de scara"care prezinta la sfarsitul fiecarui an un bilant de venituri-cheltuieli, fara a fi verificat de catre cineva,cu toate ca exista suspiciuni privind cheltuirea banilor si nu stim cui sa ne adresam pentru a verifica corectitudinea acestor evidente. Nu s-au platit sume catre locatari cu toate ca exista presiuni mari din partea proprietarilor in acest sens.
Trebuie sa luati masuri ca banii sa intre in contul asociatiei, nu in contul sefului de scara (cu toate ca nu cred ca este contul personal, poate are doar drept de semnatura in banca) si sa primiti justificarea incasarilor/platilor conform legii, luati legatura cu presedinele asociatiei, dar in nici un caz sa nu se imparta banii proprietarilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata chieri antena pe bloc mirelaprj mirelaprj Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc turn care are montat antene ale unei companii de telefonie mobila. Banii care ii primim intr-a in contul asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Expertiza financiar-contabila. Pisi Mia Pisi Mia Asociatia de proprietari a incheiat un contract de inchiriere cu o firma de telefonie mobila, contract in urma caruia se primesc niste sume de bani, care intra ... (vezi toată discuția)
Antena gsm andradaa andradaa Buna ziua. In cadrul unei asociatii , pe terasa blocului s-a montat o antena GSM, propriatarul platind asociatiei o chirie. Ce acte trebuie sa intocmeasca ... (vezi toată discuția)