Buna ziua. Locuiesc la parterul unui bloc construit in 2006, iar in 30 nov. 2009, pentru a doua oara, canalizarea mi-a iesit in casa si, lasand de-o parte altele, parchetul trebuie inlocuit. Am refuzul scris al administratorului blocului de a ma despagubi pentru paguba produsa, pe considerentul ca asociatia a luat masurile de desfundare a canalizarii (factura pe care am platit-o toti proprietarii) si ma indruma sa-mi recuperez paguba de la constructorul blocului, considerand-o viciu de executie.
As dori sa stiu daca exista vreo odalitate legala de a-mi recupera paguba de la asociatia de proprietari, pentru care noi am estimat materialele la 1200 lei, sub o forma sau alta, adica:
1. fie sa nu mai platim intretinerea pana la concurenta sumei de 1200 pe baza unei notificari prealabile;
2. fie sa plateasca fiecare apartament cota parte (15 lei) pentru inlocuirea parchetului si retusuri, avand in vedere ca toti suntem obligati sa platim daca sunt pagube produse acoperisului, izolatiei de bloc, etc indiferent daca suntem afectati direct sau nu;
3. si in cel mai rau caz vreau sa imi exprim refuzul de a plati orice imbunatatire adusa blocului pentru care evident toata lumea cotizeaza.
Apartamentul a fost asigurat in acea perioada, nu sunt sigura daca canalizarea facea parte din riscurile asigurate, dar administratorul a zis ca rezolvam, n-am rezolvat nimic, si pentru ca nu cunosteam procedurile, nu am anuntat firma de asigurare in cele 48 de ore si, intre timp, am schimbat-o.
Va rog sa ma sfatuiti daca legal, pot sa-mi recuperez paguba de la asociatia de proprietari. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns:
lavinia almasan , utilizator
10:33, 17 Septembrie 2010