avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... urgent pentru a beneficia de somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

urgent pentru a beneficia de somaj

Cum se poate realiza urmatoarea situatie: vreau sa intru in somaj dar din anul 2008 luna 10 si pana in anul 2009 luna 3 , am fost angajata pe o perioada determinata. contractul sa incheiat conform art.55 lit b (de fapt m-a dat afara dar am acceptat situatia). in luna noiembrie 2009 m-am angajat pana in luna august 2010. contractul sa incheiat conform atr.65 alin 1, (firma a dat faliment, sa dizolvat.
Pot sa fac un act aditional cu firma la care am avut contract pe perioada determinata ca sa imi schimbe incadrarea pentru a putea beneficia de somaj? Daca da cum trebuie facut?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:26, 13 Septembrie 2010
nu puteti incheia un act aditional la un contract care nu mai e in vigoare.
avocat Cristina Popescu
Pt a putea intra in somaj aveti nevoie de un stagiu de cotizare de 12 luni in ultimele 24 anterior intrarii in somaj, fara a fi conditionat de un contract pe perioada determinata/nedeterminata sau de a lucra la acelasi angajator.
Chiar nu inteleg de ce ati face un act aditional la un contract ce nu mai este in vigoare (ilegal) si ....... ce ati dori sa modificati?
Ultima modificare: Luni, 13 Septembrie 2010
titiana, utilizator
Luati adeverinta pt somaj de la ultimile 2 firma la care ati lucrat ca sa cumulati 12 luni de cotizare. Impreuna cu decizia de incetare de la ultima societate (art 65.1) si celelalte documente solicitate de agentia pt somaj mergeti si depuneti dosarul.
Perioada in care trebuie sa aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni este august 2008 - august 2010.
Daca ati avut norma intreaga , atunci din cele postate initial de dvs reiese ca indepliniti conditia de stagiu , urmand ca de la cei doi angajatori sa luati adeverintele pentru somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinte pentru acordarea somajului adinabuc adinabuc Buna ziua! In vederea solutionarii dosarului meu de acordare a ajutorului de somaj a intervenit o problema care sper sa-si gaseasca o solutie; daca a-ti ... (vezi toată discuția)
Somaj ana2233 ana2233 Am contract pe perioada determinata, care expira la sfarsitul lunii. Ni s a spus ca se vor prelungi contractele in continuare, dar eu vreau sa intru in somaj. ... (vezi toată discuția)
Somaj / anexa 14 viu viu Pe 13 septembrie anul trecut mi-a expirat preavizul dat de firma prin care ma trimiteau in somaj. Pe 14 septambrie m-am angajat la alta firma. Acum 2 ... (vezi toată discuția)