avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atacare testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atacare testament

Buna seara ,
Intentionez sa atac un testament :O , nu sunt rezervatar……simplu nu ma impact cu ideea poate ma credeti nebun #-o ,la inceput aveam unele indoieli , dupa ce am purtat discutii cu notara care la facut,autentificat acum am convingerea ca miroase urat X-( . Am ascultat inregistrarea facuta cu notara ;) , de zeci de ori acum imi este clar . Puteti sa imi spuneti care sunt taxele fara onorariu,avocet ?
Cu deosebit respect
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 22:29, 13 Septembrie 2010
Trebuie sa justificati interesul, sa veti calitate procesuala. Testamentul isi produce efectele dupa moartea testatorului, deci atunci ati putea ataca, daca indepliniti conditiile..
Ultima modificare: Luni, 13 Septembrie 2010
elena138, utilizator
Draga mea Elena te rog sa imi spui ce taxe sunt necesare de platit fara onorariu avocatului.
Restul indeplineste toate toata procedura legala in urma defunctului meu cumnat . Acum e ok .
verificati legea taxelor de timbru. daca dreptul pe care vreti sa il atacati este patrimonial, calculati taxa de timbru la valoare, alfel sunt niste valori fixe ce variaza intre sume modice. legea o gasiti pe internet.
dupa simpla expunere de dvs in acest topic ma indoiesc profund ca cineva de pe acest forum va va putea calcula taxa de timbru "pt socotelile preliminare" pe care incercati sa le faceti acum. trebuie sa spuneti/stiti mai intai ceea ce doriti pt ca alte persoane sa va poata ajuta.
de principiu : cereri pentru:
- stabilirea calităţii de moştenitor - 50 lei / moştenitor - stabilirea masei succesorale - 3% la valoarea masei succesorale;
- cereri de raport - 3% la valoarea bunurilor a căror raportare se solicită;
- cereri de reducţiune a liberalităţilor - 3% la valoarea rezervei care urmează a fi reîntregită prin reducţiunea liberalităţilor;
- cereri de partaj - 3% la valoarea masei partajabile.
Separat de această taxă, dacă părţile contestă bunurile de împărţit, valoarea acestora sau drepturile ori mărimea drepturilor coproprietarilor în cadrul cererilor de mai sus, taxa judiciară de timbru se datorează de titularul cererii la valoarea contestată în condiţiile art. 2 alin. (1);

cu respect !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire.partaj intre 2 mostenitori Marcello Marcello In speta la mostenire sunt 2 mastenitori,care nu s-au inteles asupra impartirii masei succesorale.Unul a deschis actiune de partaj in instanta.In acest caz, ... (vezi toată discuția)
Partaj - taxa de 3 % din valoarea bunurilor partajate loanabelciu loanabelciu Va rog sa-mi spuneti: cei 3 % se platesc la ceea ce se contesta ? Exemplu: in cazul unui apartament, instanta va atribui 50 % uneia din parti si 50 % ... (vezi toată discuția)
Succesiune taxa de timbru emilalex emilalex buna ziua. nu avem certibicat de mostenitor. vrem sa facem parajul pr mosenire si iesirea din indiviziune. va rog sa-mi spunei care ese adevarul pentru ca ... (vezi toată discuția)