Aha! si din "neasigurarea... prin personal propriu ori specializat a ordinii publice in localuri publice, hoteluri, moteluri, campinguri ..." a inteles tov. militian obligativitatea angajarii speciale a lui Gheorghe ca om de paza la bar...
Dragi colegi eu n-am mai deschis un tratat de drept penal de-o vesnicie... asa ca astept critici...
Dar, din cate imi amintesc inactiunea nu constituie element material al infractiunii daca nu exista o obligatie legala sau conventionala de a nu ramane in pasivitate...Motiv pentru care eu cred ca, daca nu identificam acea dispozitie legala expresa care sa oblige la angajarea in mod special a unei persoane de paza... la un bar de doua fite... atunci, paza si ordinea se poate asigura si prin persoane care cumuleaza atributii de paza si ordine cu alte atributii de serviciu...
Nu de alta, dar fiind in prezenta unei fapte care constituie si infractiune, nu pot sa merg pe analogie (sau poate doar analogia in bonam parte) si nici pe parerea oricarui tov. militian pentru ca ma impiedica principiul legalitatii incriminarii... (incredibil cate lucruri imi amintesc din dreptul penal... cred ca mi-am ratat cariera).
Nu am primit amenda in schimb am fost informat de politist ca trebuie sa asigur paza localului cu un om angajat special pentru asta , in caz contrar cand o sa mai treaca pe la local in control o sa ma amendeze si o sa imi faca dosar penal pentru lipsa om de ordine iar localul il inchide pana intru "in legalitate"
P.S. Am sistem de alarma cu senzor de miscare si monitorizare video in local pentru paza localului. Nu e suficient? Chiar trebuie sa angajez om de ordine?
legea 333/2003 completata si modificata obliga conducatorii de unitati sa asigure paza valorilor detinute, si multe altele...
cine vine in bar trebuie sa fie in siguranta, iar raspunderea va apartine. securitatea clientului nu se asigura cu camere video- astea doar arata ce s-a intamplat(daca sunt de calitate si imaginea se stocheaza undeva). Atributii cumulate ar fi o solutie, dar persoana trebuie sa aiba calitatea de "agent paza si ordine".
Paza si protectie
tatanelu
buna ziua.
am o rugaminte referitoare la legea nr. 333/2003, astfel:
art. 3 din respectiva lege stipuleaza:
Art.3. – (1) Unitatile care opereaza cu ... (vezi toată discuția)