avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Informatie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Informatie

Caut legea privind obligativitatea angajarii unui om de ordine la un bar care functioneaza de la ora 8 la 22. Stie cineva unde o gasesc?
Ultima modificare: Duminică, 18 Noiembrie 2007
uniplust, utilizator
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 12:26, 18 Aprilie 2008
Am aflat legea , e legea 61/1991 .
Aha! si din "neasigurarea... prin personal propriu ori specializat a ordinii publice in localuri publice, hoteluri, moteluri, campinguri ..." a inteles tov. militian obligativitatea angajarii speciale a lui Gheorghe ca om de paza la bar...

Dragi colegi eu n-am mai deschis un tratat de drept penal de-o vesnicie... asa ca astept critici...

Dar, din cate imi amintesc inactiunea nu constituie element material al infractiunii daca nu exista o obligatie legala sau conventionala de a nu ramane in pasivitate...Motiv pentru care eu cred ca, daca nu identificam acea dispozitie legala expresa care sa oblige la angajarea in mod special a unei persoane de paza... la un bar de doua fite... atunci, paza si ordinea se poate asigura si prin persoane care cumuleaza atributii de paza si ordine cu alte atributii de serviciu...

Nu de alta, dar fiind in prezenta unei fapte care constituie si infractiune, nu pot sa merg pe analogie (sau poate doar analogia in bonam parte) si nici pe parerea oricarui tov. militian pentru ca ma impiedica principiul legalitatii incriminarii... (incredibil cate lucruri imi amintesc din dreptul penal... cred ca mi-am ratat cariera).

(ati capatat si amenda?)
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Noiembrie 2007
romascanu, moderator
Nu am primit amenda in schimb am fost informat de politist ca trebuie sa asigur paza localului cu un om angajat special pentru asta , in caz contrar cand o sa mai treaca pe la local in control o sa ma amendeze si o sa imi faca dosar penal pentru lipsa om de ordine iar localul il inchide pana intru "in legalitate"
P.S. Am sistem de alarma cu senzor de miscare si monitorizare video in local pentru paza localului. Nu e suficient? Chiar trebuie sa angajez om de ordine?
legea 333/2003 completata si modificata obliga conducatorii de unitati sa asigure paza valorilor detinute, si multe altele...
cine vine in bar trebuie sa fie in siguranta, iar raspunderea va apartine. securitatea clientului nu se asigura cu camere video- astea doar arata ce s-a intamplat(daca sunt de calitate si imaginea se stocheaza undeva). Atributii cumulate ar fi o solutie, dar persoana trebuie sa aiba calitatea de "agent paza si ordine".
Daca ai un bar cu 3 mese si mai angajezi si om sa asigure paza ai puso.:((:((

Alte discuții în legătură

Paza si protectie....ceva de genul nu faci ca mine iti fac dosar penal ContSters55557 ContSters55557 este adevarat ca o societate este obligata prin lege sa-si angajeze agenti de paza de la societati specializate de paza care sa fie calificat profesional, ... (vezi toată discuția)
Legea securitatii in cluburi si discoteci alexbogdan66 alexbogdan66 Imi puteti spune va rog ce lege reglementeaza paza si securitatea in cluburi si discoteci? Sunt directorul unui bar si m-ar interesa daca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Paza si protectie tatanelu tatanelu buna ziua. am o rugaminte referitoare la legea nr. 333/2003, astfel: art. 3 din respectiva lege stipuleaza: Art.3. – (1) Unitatile care opereaza cu ... (vezi toată discuția)