avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE AVOCATURA PARTEA A DOUA
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE AVOCATURA PARTEA A DOUA

Am remarcat in ultimele zile ca ultimele mesaje postate apar foarte greu.
Am presupus ca este datorita numarului mare de pagini, de aceea am deschis un subiect nou in continuare.
Daca am presupus gresit rog administratorul sa il stearga.
Cel mai recent răspuns: praetore , utilizator 23:46, 25 Ianuarie 2008
Deci ce vom spune la Modalitati de primire in profesia de avocat. Dreptul de a solicita primirea prin prisma varstei persoanei solicitate? Spunem ca nu mai e in vigoare intrucat a fost abrogata prin Decizia Curtii Constitutionale si gata?
eva03 a scris:

Deci ce vom spune la Modalitati de primire in profesia de avocat. Dreptul de a solicita primirea prin prisma varstei persoanei solicitate? Spunem ca nu mai e in vigoare intrucat a fost abrogata prin Decizia Curtii Constitutionale si gata?

asa ma gandisem si eu ,dar s-a abrogat doar art 16 din lege nu si art 14 alin(2) din statut ...........asa ca dupa mine treaba cu varsta ramane valabila
scuze ca va intrerup de la discutiile interminabile in ceea ce priveste proba orala...nu va mai agitati atata ca o sa fie bine ...vreau sa va intreb dupa care reguli gramaticale o sa va ghidati in redactarea lucrarii de examen ????
La mine in cartea cu legea/statutul/codul pt organiz prof de av. scrie ca art 16 indice 1a fost declarat neconstitutional de catre Curtea Consitutionala : "Curtea a constatat ca aceasta conditie suplimentara are invedere, in mod exclusiv, un criteriu de varsta, criteriu care, in cazul de fata, nu poate constitui o justificare obiectiva si rationala cu privire la diferenta de tratement juridic la care este supusa o anumita categorie de persoane. In acest context, aplicarea unui astfel de criteriu incalca pricip egalitatii consacrat in textul art 16 alin (1) din Constitutie, chiar daca art.4 alin(2) din Constitutie nu include in mod expres varsta in cadrul principiilor de nediscriminare"
Asa ca eu cred ca trebuie spus ca prevederea din lege este neconstitutionala, iar statutul in fond este doar o reglemenatere interna a profesiei, fara sa aiba valoare de act normativ si prevederea din statut nu isi mai gaseste corespondentul intr-o lege. Concluizie: Sa faca bine sa modifice si statutul ca sa nu mai existe atatea discutii :))
eva03 a scris:

Deci ce vom spune la Modalitati de primire in profesia de avocat: Art16 Statut. Dreptul de a solicita primirea prin prisma varstei persoanei solicitate? : ART 14 AL. 2 Spunem ca nu mai e in vigoare intrucat a fost abrogata prin Decizia Curtii Constitutionale si gata?
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Noiembrie 2007
paulad, utilizator

Alte discuții în legătură

"picat" la examen barou Pilu Pilu Buna seara, Incep a scrie cu putine sperente ca cineva ar putea avea rabdare si timp sa ma ajute, desi asta ar insemna mult pentru mine, dar stiu ca stiu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua astăzi am avut un termen litigii de munca contestație ... nicoleta_elena nicoleta_elena Buna ziua Astăzi am avut un termen litigii de munca contestație decizie încetare CM Pârâta (firma) nu a depus întâmpinare in in cele 25 de zile,a ... (vezi toată discuția)
Noutati...despre examen??? KARINAPET KARINAPET NIMENI NU MAI ''SPUNE'' NIMIC DESPRE EXAMENUL IN BAROUL DE LA BUCURESTI??? CE INSEAMNA TOATA TACEREA ASTA??? PANA LA URMA... DACA PROIECTUL DE LEGE TRECE... ... (vezi toată discuția)