Intrucat institutia nu avea la acea data (2007) aprobat in organigrama un post de consilier juridic, o persoana este recrutata si incadrata ca functionar public pe un post de consilier si desfasoara activitati exclusiv juridice: reprezentare in instanta, aviz de legalitate, consiliere juridica, etc.
La data de 22.09.2008 se scoate la concurs postul de consilier juridic si este ocupat de functionarul public care a desfasurat pana la acea data activitatea specific juridica.
Cum ar trebui sa sune actiunea in instanta prin intermediul careia functionarul sa solicite recunoasterea exercitarii activitatiilor juridice, sa fie asimilata profesiei juridice, pentru anii2007 si 2008?
Precizez ca functionarul detine in acest sens probe precum: fisa postului in care sunt prevazute cu claritate atributiuni juridice , rapoartele de evaluare intocmite asupra acestor activitati cat si adeverinta de la conducatorul institutiei ref la faptul ca a exercitat atributii juridice pe tot parcursul anului 2007 si 2008.
Cine trebuie chemat in judecata in calitate de parat?
Va multumesc mult
In opinia mea, din punct de vedere procesual, actiunea dumneavoastra trebuie sa fie una in realizare, iar nu in constatare, intrucat ar fi respinsa ca inadmisibila. ( actiunea in constatare are ca scop constatarea unei stari de drept, iar nu de fapt).
In acelasi timp, sub aspectul temeiniciei cererii de chemare in judecata, cand va fundamentati pretentiile trebuie sa aveti in vedere diferenta existenta intre notiunile de vechime in munca si vechime in specialitate, care, desi consubstantiale, nu sunt similare.
Din acest punct de vedere, cred ca in petitul cererii formulate ar trebui sa vizati vechimea in specialitate si nu vechimea in munca.
Pentru a va putea rasp. cu mai mare rigurozitate la problema dvs, trebuie sa stiu un aspect esential - pentru postul initial de,, consilier,, - cerinta de ocupare a acestuia viza si absolvirea de studii juridice de lunga durata?
In functie de acest raspuns, va pot spune pararea mea, prin raportare la Decretul nr.546/1972 si Legea nr.514/2003.
Directorul spune instantei: Organigrama nu cuprinde postul de jurist, alaturi de contabil, ....... in departamentul X, unitatea fiind prea mica, nejustificabil. Blocaj total.
Secretar municipiu
ocardv
Dupa obtinerea licentei in stiinte juridice, am lucrat intr-o firma privata timp de 5 ani in functia de director, iar apoi, intr-o primarie, inca doi ani in ... (vezi toată discuția)