buna ziua.ma numesc ady.am fost intr-un magazin second-hand la cumparaturi si o doamna si-a cumparat un portmoneu.a gasit in el 250euro.eram patru persoane in magazin si doamna ne-a dat cate 50euro iar ei ia ramas 100euro.Proprietara magazinului a facut plangere la politie pentru ca nu am vrut sa-i dam ei .banii.Au trecut cele 10 zile in care trebuia sa predam banii.eu nu am considerat ca trebuie sa predau banii pt ca eu iam primit de la d-na care a cumparat portmoneul.am primit invitatie la postul de politie unde am declarat cele intamplate si am predat cei50euro primiti si am primit o dovada.V-AS RUGA SA IMI SPUNETI CE MI SE POATE INTIMPLA?VA MULTUMESC!
eu unul poate sunt o fire mai optimista, dar nu vad sa existe vreo infractiune. Mai ales dak doamna care i-a gasit nu v-a solicitat expres prin inmanarea banilor sa nu dezvaluiti provenienta lor. Asta ar trebui sa fie si apararea dumneavoastra, pe langa aceea de necunoastere a sursei banilor.
Un lucru cumparat este un bun gasit?
Acea doamna a cumparat portofelul, nu l-a gasit!
Deci, ea a cumparat un portofel cu bani!
E vina vanzatorului nu a ei, ca in acel portofel era o suma, nu?
Deci, partea responsabila civilmente este vanzatorul..care vinde portofele cu bani.si daca ii gasea vanzatorul nu-i asa ca acest vanzator si-i insusea? Ii mai ducea el inapoi? haha!
Deci nu vad unde este infractiunea?
Si asa se spune ca atunci cand faci cadou un portofel nu trebuie sa il dai gol, e valabil si pentru cand il cumperi, ca sa ai spor la bani!=D>