avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj dupa postnatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj dupa postnatal

Buna ziua
Sotia mea tocmai a inceput serviciul in luna august dupa 2 ani de crestere copil.
Acum seful vrea sa o trimita in somaj.Este legal?Ce lege se refera la aceasta situatie?
Mltumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: magdalenapaun , utilizator 13:49, 14 Septembrie 2010
trebuie sa-i dea preaviz de 20 zile lucratoare, in care are dreptul de a nu lucra decat 4 ore pe zi, si in functie de contractul colectiv de munca aplicabil are dreptul la cel putin un salariu compensatoriu. atentie decizia de concediere pentru a putea beneficia de somaj trebuie sa fie facuta in baza art.65 alin.1 Codul Muncii.
Este legal asa ceva ,sa trimiti un angajat in somaj,nu exista nici o lege pentru angajati?Toate legile sunt pentru a facilita patronii?
Merci....
se invoca de obicei conditiile de criza in care traim si restructurarea activitatii firmei. sunt ceva obligatii pentru acestia. adica tb in primul rand sa i se ofere de exemplu un alt post in firma, daca este. poate accepta sau nu, sotia. daca nu au un alt post disponibil tb sa ceara ajutorul somajului, si apoi nu au voie sa angajeze pe acest post o alta persoana cred ca vreo 6 luni. in rest sotia tb sa fie atenta ce semneaza. cel putin sa fie atenta la art. din decizia de concediere, pt ca nu se poate lua somaj in orice fel de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare angajat2002 angajat2002 Buna ziua, As vrea sa știu în ce măsura este legal ca un angajator sa informeze angajatul ca poziția lui va fi restructurata si sa-i ofere ... (vezi toată discuția)
Restructurare activitate tudfamily tudfamily Avem mai multe magazine in diverse orase ale tari. Se poate concedia un angajat pe motiv de restructurare a activitatii in cadrul retelei de magazine din ... (vezi toată discuția)
Probleme intre angajat si angajator husaru anca husaru anca atunci cand angajatorul face restructurari si nu este de acord ca personalul restructurat sa fie trimis in somaj ,ce este de facut .este corect aceasta ... (vezi toată discuția)