avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probleme intre angajat si angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probleme intre angajat si angajator

atunci cand angajatorul face restructurari si nu este de acord ca personalul restructurat sa fie trimis in somaj ,ce este de facut .este corect aceasta procedura ?
:">
Cel mai recent răspuns: husaru anca , utilizator 12:13, 14 Noiembrie 2008
Chiar azi am mai discutat pe acesta tema, intr-un alt topic.
Angajatorului nu i se cere acordul daca ii trimite sau nu pe salariati in somaj. Intrarea in somaj (cu primirea indemnizatiei aferente) este data de lege, nu de patron.
Daca restructurarea este reala, atunci angajatorul trebuie sa aplice prevederile art. 65-75 din Codul muncii.
Nu semnati nici o alta hartie decat o decizie de concediere cu art.65(1) din Codul muncii, care va da dreptul legal de a beneficia de indemnizatie de somaj si alte drepturi (ex: cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor la zi, conform art.78 din CCMUNN).
Daca nu va intelegeti cu angajatorul, faceti o sesizare la ITM, la Corpul de control.
multumesc frumos

o zi excelenta va doresc :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent Luciana21 Luciana21 Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca pt. restructurare inafara de prev. CM art.65-72 si CCMUNN art78-82 mai trebuie sa studiez ceva...stiu despre o hatarare ... (vezi toată discuția)
Restructurare post 3l3na 3l3na buna ziua, lucrea de un an, iar momentan din cauze economice postul pe care lucrez (secretara)a fost restructurat. stiu caam dreptul la un salar ... (vezi toată discuția)
Restructurari de posturi birina birina Salutare! am si eu cateva intrebari pentru cine este in masura sa ma lamureasca. Daca nu avem sindicat in firma inseamna ca nici un contract colectiv de ... (vezi toată discuția)