avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre partaj si succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre partaj si succesiune

Salut!
1. Precontract facut de mana cu martori are vreo valoare? Nu trebuie autentificat la notar ?
2.Se poate renunta la partaj daca succesiunea a fost acceptata si facuta ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: praetore , utilizator 21:41, 25 Noiembrie 2007

1. Are.
2. Nimeni nu poate fi obligat a ramane in indiviziune. Se poate incheia o conventie de ramanere in indiviyiune pe maxim 5 ani.
Precontractul are valoare. Cel mai bine este sa incheiati un contract la notar, sau daca partile nu mai sunt deacord sa formulati o actiune in instanta, care pe baza antecontractului sa emite o hotarare care sa tina loc de contract de vanzare cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract vanzare-cumparare teren agricol b75mihai b75mihai Buna ziua, Acum 5 luni am realizat un precontract de vanzare cumparare pentru un teren agricol. Proprietarul se angaja prin contractul respectiv ca pan la ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare-cumparare Jino_Marius Jino_Marius Buna Ziua! Acuma 3 ani am facut contract de vanzare-cumparare, \\"de mana\\", adica nu in fata unui notar dar cu martori, pentru o casa.Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare teren Unchiul meu (fratele bunicii) a incheiat un contract de vanzare-cumparare pentru un teren, care la aceea data era proprietatea strabunicii(decedate) ptr. ca nu ... (vezi toată discuția)