avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Distrugere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Distrugere

acu 2 luni unii mi-au spart geamurile la masina si au lovit-o cu pietre si pari.De atunci dosarul acesta sta la postul de politie.Agentul responsabil cu dosarul mi-a spus azi ca va trimite dosarul sapt viitoare la parchet ca e procuroarea in concediu dar ca procuroarea a citit dosarul si a dat neanceperea urmaririi penale conf art 217 lit b din codul penal pt ca m-am constituit parte civila.La parchet procuroarea nu am gasit-o pt ca tocmai plecase acasa dar nu era in concediu .Ce naiba sa mai fac si ce spuneti de asta#-o
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:25, 15 Septembrie 2010
MULTUMESC. Credeti ca politistul prin neanaintarea dosarului la parchet favorizeaza infractorii respectivi?
In primul rand nu trebuie sa il credeti pe politist pana nu vi se aduce la cunostinta rezolutia procurorului,pe care o puteti ataca la procurorul ierarhic superior al acestuia,prin contestatie in termen de 20 de zile de la primire,
Daca in termen de alte 20 de zile de la inaintarea plngerii procurorul ierarhic superior nu se prezinta,va puteti adresa cu contestatie la instanta de judecata competenta teritorial
dan_bcdro a scris:

... Credeti ca politistul prin neanaintarea dosarului la parchet favorizeaza infractorii respectivi?


Neinaintarea dosarului la parchet nu inseamna favorizarea infractorului!
atunci cum poate fi fortat politistul sa nu taraganeze lucrurile si sa duca dosarul la parchet pt ca au trecut 72 zile de la plangerea formulata?
Formulati petitii,pe care fie le trimiteti prin posta recomandate,cu confirmare de primire,fie mergeti cu ele direct in audiente, la primul procuror al procuraturii competente(seful procurorului care supravegheaza solitionarea dosarului) si la seful politiei careia i se subordoneaza postul de politie,in care aratati situatia existenta si prin care cereti sa se urgenteze cercetarile si sa vi se comunice stadiul acestora.
Daca puteti proba tergiversarea voita a dosarului de catre politist sau procuror,puteti sa aratati in petitii si in legatura cu acest aspect,documentand cu probe situatia.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovirea si vatamarea integritatii corporale sau a sanatatii offefei offefei Buna seara! Ma numesc Popii Costinel si in luna septembrie 2011 am fost agresat fizic si verbal de doi indivinzi. Unul dintre ei angajat al Minsterului de ... (vezi toată discuția)
Procurorul ierarhic are termen? danaa1 danaa1 Buna seara, Apelez din nou la voi stimati forumisti,pentru a ma ajuta cu explicatia legilor. Situatia este in felul urmator: 1) Depun o plangere la ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de scoaterea de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ... ContSters289496 ContSters289496 Buna seara! Am o mare rugaminte deoarece nu imi permit mai mult de atat cu multumiri anticipate, sa ma lamureasca cineva in legatura cu urmatoarea problema: ... (vezi toată discuția)