avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... oug 50/2010
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

oug 50/2010

Buna ziua,
Am nevoie de ajutor,deoarece mai sunt vreo doua zile pana la data limita si nu vreau sa le dau satisfactie celor de la Alpha,semnand actul aditional cu ochii inchisi.
La ei am deschis in 2007 un credit de nevoi personale si unul ipotecar.
Am fost la banca si am luat actele aditionale pentru cele doua credite si mi se pare ca vor sa prosteasca clientii cu clauzele din actul aditional.
La creditul ipotecar scrie in contract ca dobanda este 5,9%p.a nerevizuibila de catre banca pe o perioada de 12 luni.Dupa expirarea celor 12 luni,Banca va percepe dobanda aferenta creditelor pentru investitii imobiliare cu dobanda variabila la acel moment.Dobanda se va compune din DOBANDA DE REFERINTA A BANCII plus MARJA DE 4,5% p.a.,fiind aplicabila incepand cu a 13 a luna a creditului si pana la rambursarea integrala a datoriilor catre Banca.
FORMULA DE CALCUL este Credit*nr.de zile efetive*(dobanda de referinta+marja)/360
Dobanda de Referinta este EURIBOR 6M.

In actul aditinal pe care mi l-au dat cei de la banca,DOBANDA este compusa din Dobanda de referinta+Marja fixa
DOBANDA DE REFERINTA este EURIBOR 6M,iar MARJA FIXA este de 8,489%

Este corect ca sa majoreze marja fixa pana la valoarea de 8,489%,avand in vedere ca la semnarea contractului este de 4,5% ?
Ce-mi recomandati sa fac in acest caz?

La creditul de nevoi personale semnat tot in 2007,DOBANDA este calculata dupa formula Credit*nr.de zile efective*(dobanda de baza+Marja)/360
DOBANDA este compusa din dobanda de baza a Bancii care la data incheierii contractului era de 7,25% p.a.,plus Marja de 2%p.a.

La acest credit,in actul aditional pe care ar trebui sa-l semnez,im dau doar formula de calcul a dobanzii care este aceeasi cu cea din contractul semnat initial,dar nu mai spun care este nivelul procentual al marjei si in acest fel nu pot sti la ce sa ma astept din partea lor.

As vrea sa ma ajutati cu un raspuns si la aceasta problema.

Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2010
adytz_1979, utilizator
Cel mai recent răspuns: adytz_1979 , utilizator 18:29, 14 Octombrie 2010
Daca nu se schimba nimic singura solutie e apelarea la instanta de judecata. Asa cum deja mii de oameni au adoptat-o.
Insa momentan se duce un razboi intre banci, anpc si guvernanti. Presa scrisa vuie despre acesta. Ciudat e ca televiziunile mai putin. Poate din cauza ca nu ma prea uit eu .

[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
Eu am primit raspuns la prima notificare care evident a fost negativ. Pe data de 01.10.2010 am depus la banca a doua notificare mai detaliata cu privire la intreg actul aditional care nu respecta OUG50/2010 si pe data de 07.10.2010 am depus reclamatie la ANPC unde am atasat copie dupa ctr, act aditional semnat si stampilat de catre banca, formularul de refuz+raspunsul primit de catre banca, si cea de-a doua notificare catre banca. Atentie toate documentele trebuie sa aiba nr de inregistrare si stampila bancii altfel nu sunt luate in considerare. M-am inscris pe forumul clientilor nemultumiti Alpha Bank [ link extern ] !
Am luat parte la intalnirile de grup Alpha Bank si am stabilit detaliile ptr a merge mai departe in instanta. Intrati pe forum si veti afla mai multe informatii. Mult succes!
o adresa a forumului???Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este marja? dimoftedumitrusebastian dimoftedumitrusebastian Imi cer scuze. Nu am fost destul de explicit. Comletez: Creditul a fost luat de la (Banca Care Rupe :O) in anul 2007 - Maxicredit cu ipoteca si prevede: ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma cu marja dimoftedumitrusebastian dimoftedumitrusebastian Creditul a fost luat de la (Banca Care Rupe ) in anul 2007 - Maxicredit cu ipoteca si prevede: In contract la punctul 5 scrie \" La data incheierii prezentului ... (vezi toată discuția)
Dobanda conform oug 50/2010 maxia maxia Buna seara, Am incheiat un contract in [b]mai 2010 [/b]pentru un credit de refinantare ipotecar la o banca, in care dobanda se calcula astfel, conform ... (vezi toată discuția)