avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda la taxe si impozite
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda la taxe si impozite

In luna martie a acestui an am fost amendat de politie. Am refuzat sa semnez procesul verbal si ca atare nici nu stiu ce scrie acolo. Martori nu au semnat procesul verbal. Politistul mi-a zis ca imi trimite o copie dupa procesul verbal prin posta dar nu a ajuns nici pana astazi. Am vazut insa ca mi-a aparut amenda de 540 lei la taxe si impozite. Ce pot sa fac? Care e procedura de urmat? Am sanse sa castig si sa nu platesc?

Am citit urmatorul articol in O.G. nr 2/ 2001 actualizat in 27/04/2007
14. - (1) Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o lună de la data aplicării sancţiunii.

Ar fi bun acest art pentru a scapa de amenda? Ce ma sfatuiti sa fac?

Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: minu , utilizator 14:12, 22 Septembrie 2010
Buna ziua !
Avand in vedere prevederile legale , puteti contesta titlul executoriu in instanta, invocand exceptia prescriptiei executarii sanctiunii .
Cu stima !
Multumesc pentru raspuns. Sa inteleg ca am sanse sa castig? Cand ar trebui sa ma adresez instantei, acum sau mai tarziu?
Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere sanctiune proces verbal bassmafya17 bassmafya17 daca a trecut mai mult de un an de la o amenda,si nu am primit acasa procesul verbal,pt ca a fost trimis la primarie la impozite si taxe,tot dupa un an,pot ... (vezi toată discuția)
Cand se prescrie sanctiunea aplicata unei contraventii? Alex13e Alex13e Am contestat un proces verbal prin cara mi se suspenda dreptul de a conduce autovechicule. Au trecut 9 luni de la intocmirea procesului verbal si cred ca am ... (vezi toată discuția)
Procese verbale adrian_94 adrian_94 amenzile de circulatie trimise prin posta recomandate daca nu se semneaza pt. ridicarea scrisorilor , ce se intampla cu ele daca a trecut mai mult de 6 luni de ... (vezi toată discuția)