Am doi vecini certati cu legea si cu bunul simt care imi tulbura frecvent linistea si au distrus proprietatea comuna, au injurat, s-au busit in usa mea. Din cauza ca nu am martori am ajuns la concluzia ca e bine sa ma protejez prin instalarea unor echipamente - camere video care sa filmeze ce se petrece pe holul blocului. Zona este proprietate comuna.
Trebuie sa respect prevederi legale la montarea lor? Acordul celor doi vecini, unul proprietar si celalat chirias nu-l voi avea pentru ca e evident de ce insa am acordul asociatiei de proprietari. In fapt, le pot instala fara acorduri si, daca vor fi distruse, vor raspunde ei pentru distrugerea bunului meu, nu?
Exista si camere de supraveghere ascunse ori disimulate spre exemplu in suport de senzor de miscare sau de fum. Probabil ca nu vor fi observate de catre vecinii turbulenti.
In plus atat timp cat intelegeti sa montati o camera video pentru supravegherea usii de la intrarea in casa dvs nu veti avea nici un fel de probleme si nu aveti nevoie nici de vre-o aprobare.
Atentie sporita cu instalarea tehnicii de redare/inregistrare video,care sunt supuse legii speciale.
In contextul legii,tehnica speciala de inregistrare ,nu poate fi montata decat in locurile legal prevazute,cu indeplinirea formalitatilor legale.
In asociatii de locatari/proprietari,legal pot fi montate sisteme de inregistrare video cu acordul asociatiei si informarea autoritatii locale de politie
In cazul distrugerii sistemului tehnic pe care intentionati sa il montati,nu exista garantia ca dvs sa puteti sustine si proba in conditiile legii ,drept autori pe vecinii dvs
Buna ziua,
Sunt interesata de acest subiect deoarece si eu am la intrarea in apartament, deci pe casa scarii, montata o camera care inregistreaza, ascunsa sub forma unui senzor de miscare.
Nu sunt lamurita daca este legal sau nu. Care este legea care interzice ori reglementeaza amplasarea unor astfel de camere?
Doamnelor si domnilor, multumesc pentru sprijin.
Atita vreme cit la venirea politiei muzica inceteaza, cit nu pot proba altfel debandada maxima de pe holul etajului meu, cit viata mea e in pericol pentru ca sunt inconjurata de vecini infractori, voi apela la aceasta forma de dovedire, cu orice pret, ca sa stau si eu linistita pe proprietatea mea.
Camerele vor inregistra tot ce se petrece pe hol. Probabil ca le vor cauta cind vor incepe sa produca dovezi insa vom vedea, daca sunt puse pe tavan, nu vor putea sa le distruga fara ca eu sa aud sau sa vad.
O zi buna!
Camere video bloc
Waters
La blocul in care locuiesc s-a decis instalarea de camere video prin vot majoritar (dar nu unanim) al locatarilor participanti la ultima sedinta de bloc. M-am ... (vezi toată discuția)