avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1362 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii compensatorii

cazul meu e cam asa:
un salariat a primit decizie de pensionare pt limita de vasta in luna mai, insa lucreaza in continuare in baza aceluiasi contract de munca. In prezent societatea la care este angajat a intrat in faliment. Salariatul poate primi salarii compensatorii in acest caz? Sau trebuie intocmit un CIM nou? Insa daca incheie un CIm nou, vechimea in munca se considera cea totala (de peste 25 ani) sau se ia in calcul doar perioada lucrata dupa pensionare (ca am auzit si cvarianta asta) de cateva luni???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:33, 15 Septembrie 2010
Daca societatea este in faliment cum sa se incheie un nou CIM?

Eu personal as inchide CIM-ul vechi. Salariatul a prezentat angajatorului decizia de pensionare sosita?
Si chiar daca nu, exista acum articol in Codul muncii care permite incheierea raporturilor de munca inainte de prezentarea deciziei de pensionare
intrebarea mea era daca salariatul mai poate beneficia de salarii compensatorii
de ce nu?
cred ca nu va refuza si nici nu va ataca decizia in instanta !!! :D
ctynn a scris:

de ce nu?
cred ca nu va refuza si nici nu va ataca decizia in instanta !!! :D

:D problema nu e din partea angajatului ci din partea angajatorului care vrea sa i incheie CIm ca urmare a comunicarii deciziei de pensionare si nu ca urmare a intrarii in faliment si a concedierii colective a salariatilor.
Ce se poate face in acest caz??? Avand in vedere ca desi a primit decizia de pensionare, unitatea angajatoare a derulat in continuare raporturi de munca in baza CIM initial, iar acum dupa 3 luni s a trezit sa incheie CIM ul respectiv ca urmare a pensionarii?????????
Depinde cand a primit decizia de pensionare ? ... daca a primit-o si a desfasurata activitate inca 3 luni, atunci incetarea c.i.m. nu cred ca se mai poate face in baza art.56 lit.d C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare c.i.m. la pensia anticipata Raptor_40 Raptor_40 Aparitia Legii 49/2010 a reglementat un termen (cu 30 zile inainte de data indeplinirii conditiilor de pensionare se pot depune dosarele atat la pensia pentru ... (vezi toată discuția)
Cum inchidem cartea munca a salariatului pensionabil??? Monica H. Monica H. Potrivit art. 56 lit. d) din Codul muncii, asa cum a fost modificat prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 65/2005, contractul individual de munca ... (vezi toată discuția)
Continuarea activitatii dupa pensionare la firma privata Dana Flondor Dana Flondor In cazul unui angajat care a primit decizia de pensionare pentru limita de varsta, este obligatorie incetarea CIM la data pensionarii si incheierea unui nou ... (vezi toată discuția)