avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatia de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatia de locatari

la ultima sedinta s-a propus stangerea unei sume de bani ptr renovarea scarii blocului si schimbarea usilor de la intrare,insa acest lucru nu s-a votat iar administratora a adaugat deja la intretinere suma de 50 de lei ptr aceste viitoare cheltuieli,si dansa nu vrea sa ne primeasca banii de intretinere daca nu dam si acei 50 de lei.Este legal ceea ce face? nu s-a votat 50+1 aceasta renovare,nu s-a stabilit o suma aproximativa necesara renovarii,iar cei 50 lei sunt inclusi in intretinere ceea ce nu mi se pare normal.Ce putem face in acest caz?ptr ca nu vrea sa ne ia banii ptr intretinere si nu vrem sa fim restanti in cazul in care se vor aduna lunile.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:47, 15 Septembrie 2010
Cine a condus adunarea generala?
Daca nu era intrunit cvorumul prezentei de 50% +1 proprietari, AG trebuia reconvocata si abia apoi facuta propunerea si votata. Ceva care se propune se si supune la vot.
In PV al AG se scrie ca "a fost propus" si s-a votat cu "N pentru", "M contra", deci propunerea a fost/ nu a fost aprobata.

In cazul in care era aprobata de-abia atunci se punea pe listele de intretinere suma (intreaga sau in rate). Administratora nu este indreptatita sa puna de capul ei acea suma, daca propunerea nu a fost aprobata si, cu atat mai putin, sa nu va incaseze intretinerea fara acea suma. Incasarea oricarei sume in contul intretinerii este obligatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se cheltuiesc banii intr-o asociatie de proprietari? simionsilviunicolae simionsilviunicolae Buna ziua, Sunt presedintele unei asociatii de proprietari.Asociatia detine momentan o suma frumusica (cont bancar) rezultata dintr-un spatiu care a fost ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari - fond de investii MrV MrV Buna ziua, Am o intrebare scurta in ceea ce priveste fondul de investii in cadrul asociatiilor de proprietari. Intrebare: care sunt normele exacte de ... (vezi toată discuția)
Restante fond reparatii coryzalia coryzalia Avem un locatar care nu plateste fd de reparatii, contestand legalitatea stabilirii acestuia - adica, spune dansul, AG in care s-a hotarat contributia la acest ... (vezi toată discuția)