avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fara preaviz

Rog urgent raspuns. Un salariat a depus azi cerere de demisie in baza art 55 lit b dar FARA PREAVIZ. Este legal? Ce putem face? O inregistram asa?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:12, 15 Septembrie 2010
Preavizul trebuie solicitat de dumneavoastra ca institutie. Este dreptul dv de a-l solicita angajatului. El si-a depus doar demisia. Dv, pe cerere de demisie ii solicitati sau nu efectuarea preavizului. Ulterior transmiteti acesta mentiune si angajatului si asigurati-va ca a fost instiintat.
daca doriti ca acesta sa-si indeplineasca obligatia de a va acorda preaviz, ii aduceti la cunostinta; daca nu, luati act de demisie mentionand - fara preaviz; acum depinde de dispozitiile contractuale din CIM-ul angajatului, dar banuiesc ca are aceasta obligatie.
avocat Cristina Popescu
girbeaionicavioleta a scris:

Rog urgent raspuns. Un salariat a depus azi cerere de demisie in baza art 55 lit b dar FARA PREAVIZ. Este legal? Ce putem face? O inregistram asa?


In cazul incetarii c.i.m. in baza art.55 lit.b C.mun nu se acorda preaviz. Efectele acordului cu privire la încetarea contractului de muncă se vor produce la data realizării lui sau la data stabilită de părţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare perioada proba The-Borg The-Borg Buna seara, Am un CIM cu o firma, pe perioada determinata de un an incepand cu data de 27.06.2016 si perioada de proba de 90 zile calendaristice. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara m0ur0u m0ur0u Daca salariatul a fost anuntat de angajor prin referat comisia de cercetare disciplinara si faptul ca va incepe cercetarea, salariatul poate sa-si mai depuna ... (vezi toată discuția)
Demisie aangy20 aangy20 Buna seara, Vineri 15.10.2010 mi-am depus demisia cu acordul partilor (L 55, lit b.) dar am uitat sa specific nr de zile de preaviz stabilit verbal cu ... (vezi toată discuția)