avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj societate comerciala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj societate comerciala

Buna ziua, sunt in divort cu sotul si as dori sa stiu daca la partaj are dreptul si la parte din societatea comerciala infiintata in timpul casatoriei a carei asociat unic sunt . Multumesc
Cel mai recent răspuns: maria65 , utilizator 12:49, 15 Septembrie 2010
Fiind infiintata in timpul casatoriei, aceasta intra in masa bunurilor partajabile.
avocat Cristina Popescu
Punctul meu de vedere este altul si anume avand in vedere ca societatea este persoana juridica si aceasta are un patrimoniu si un capital propriu, care apartin acesteia , acest fapt conduce la imposibilitatea partajarii bunurilor persoanelor intre cei doi soti care sunt persoane fizice.
Mai mult decat atat in cazul de fata discutam de un SRL cu asociat unic, fara macar sa existe celalalt sot in calitate de asociat, prin urmare drepturile celuilalt sot sunt inexistente vis-a vis de firma dvs.
Problema este ca pe in societate exista un imobil construit pe fonduri europene si din credite bancare pentru care am semnat si eu si sotul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort+firma cammelia cammelia Buna ziua, as vrea sa stiu daca in cazul unui divort la partaj se ia in calcul firma ( cu tot ce implica o firma: bunuri mobile si imobile, profit, etc), mai ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri societate comerciala Geru Gina Geru Gina Bunurile dobandite in timpul casatoriei(terenuri, cladiri, fabrica de paine,moara) si trecute pe societate, unde unul din soti este actionar unic, pot fi ... (vezi toată discuția)
Dreptul sotiei neasociate la partaj din firma sotului asociat unic AngelaTM AngelaTM Care sunt drepturile sotiei in urma divortului din firma sotului unde acesta este asociat unic.Firma este SRL si functioneaza de 22 de ani Casatoria a durat ... (vezi toată discuția)