avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contrac vanzare cumparare intre parinti si copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contrac vanzare cumparare intre parinti si copii

daca nu sunt platite impozitel pe casa,se poate face contract v-c?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2010
raluca raluca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia Hulpus , Consilier juridic 15:15, 15 Septembrie 2010
buna ziua.
intrucat sunteti doi frati, contractul de vanzare cumparare intre dvs. si parinti este o solutie buna doar dintr-un punct de vedere.
pentru ca, daca la decesul parintilor fratele constata ca s-a efectuat instrainarea imobiluli parintesc catre dvs. poate cere anularea actului de vanzare-cumparare invocand simulatia actului.
personal va recomand varianta contractului de intretinere, incheiat in forma autentica.
multumesc..nu stiu prea multe despre aceste lucuri....doar k e normal k dupa ce renovez casa nu mi-ar conveni sa o impart cu fratele meu....care este f violen,il maltrateaz si pe tata,pt bani...si din cate am citit contractul v.c este cel mai sigur...nu stiu ce sa fac....sunt intr-osituatie disperata....
hmmm, poate ca e mai bn sa incheiati contractul e vanzare cumparare si chiar sa platiti pretul.
e greu sa acordati intertinere cuiva, in conditiile in care dvs nu va aflati in tara.
ehhh...nu neaparat sa platiti pretul, faceti o tranzactie din contul dv. intr-un cont deschis pe numele parintilor, si apoi parintii scot banii si vi-i da inapoi :) si astfel vanzarea e valabila si se poate si demonstra ca nu e donatie deghizata...
dar se poate face contractul v-c daca nu sunt platite impozitele pe casa?si daca gazul este debransat,din cauza fratelui meu care nu da niciun leut l consumuri,el locuind intr-o anexa?....multumesc antocipat.

Alte discuții în legătură

Palta taxa venit in urma vanzarii unui imobil monicasz monicasz Buna ziua, am o nelamurire legat de tranzactia unei vanzari-cumparari a unui imobil.Este vorba despre casa parinteasca in care locuiesc in momentul de fata. ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat dumitrachectin dumitrachectin Buna ziua. Acum 5 ani parintii mei au trecut apartamentul lor pe numele unei prietene de familie, dar ei au continuat sa stea in el in toti acesti ... (vezi toată discuția)