avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... comision rambursare anticipata in cazul unei daune ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

comision rambursare anticipata in cazul unei daune totale

Buna ziua, numele meu este Stan Simona si am si eu o intrebare: in ce masura sunt obligata sa platesc un comision de 3% din suma considerata de firma de leasing achitata anticipat in conditiile in care contractul s-a incheiat in urma unei daune totale, firma de leasing primindu-si toti banii de la firma de asigurari. Mentionez ca leasingul era facut pe persoana juridica, iar societatea nu a facut nici o cerere de inchidere a contractului acesta incheindu-se deoarece nu mai exista obiectul acestuia. Precizez ca in eventualitatea incheierii unui nou contract de leasing cu firma respectiva pentru un alt autoturism nu se mai percepe acel comision. Astept un raspuns. Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 17:30, 15 Septembrie 2010
Obligatia nu poate rezulta decat din conditiile de incheiere a contractului de leasing.Daca exista o astfel de prevedere explicita(in caz de dauna totala platita de asigurator) si ati confirmat-o prin semnatura, atunci asta este obligatia.Daca nu exista si o persoana anume insinueaza ca ar proceda ca atare, asta reprezinta doar o incercare de intimidare pentru a forta un nou contract.
Plata daunei nu s-a facut de catre utilizator ci de catre asigurator, care este parte in alt contract cu soc. leasing si ca urmare nu vad aplicabilitatea prevederii privind achitarea anticipata a contractului de catre utilizator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casco tantelu tantelu Am cumparat o masina in leasing, si in urma unui accident de masina , pentru care eu nu am fost vinovat am descoperit ca nu am Asigurare Casco. Am in ... (vezi toată discuția)
Are voie o firma de leasing sa anuleze polita de asigurare? andrei111222 andrei111222 Va salut. Am o problema destul de delicata, as aprecia daca as primi un raspuns din punct de vedere legal. Are voie o firma de leasing sa anuleze polita casco ... (vezi toată discuția)
Dauna totala auto in leasing doru.duca doru.duca Buna ziua. In urma cu cateva luni am avut o dauna totala la un autoturism care era in leasing. A fost dechis dosarul de dauna la societatea de ... (vezi toată discuția)