avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot fi asistent maternal locuind la tara?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot fi asistent maternal locuind la tara?

Sunt somera ,nu mi-am gasit un loc de munca mai aproape de casa Imi doresc tare mult sa iau 1-2 copii in ingrijire ,asta si ptr. a avea un servici si ptr.ca mi-ar fi drag sa mai cresc doi pui de om .Am 2 baieti mari si frumosi si destepti....sunt baietii mamei,nu ?!. TREbuie sa fac ceva si , fac cu ajutorul dvs. ceea ce-mi place .Am lucrat 13 ani intr-un laborator chimic,mi-a placut ce faceam dar sau desfiintat posturile si,trebuie sa ma indrept catre altceva
Cel mai recent răspuns: mikas , utilizator 21:19, 12 Octombrie 2010
daca indepliniti toate conditiile cerute de directia pr.sociala, faptul ca locuiti la tara nu va impiedica sa fiti asistent maternal.
Mult noroc.
nu are importanta domiciliul d-voastra, de altfel se va efectua o ancheta sociala care va stabili daca aveti sau nu conditii; faceti o cerere in acest sens.
avocat Cristina Popescu
Sa luati legatura cu serviciul de autoritate tutelara din cadru primariei, de care apartineti si veti primi informatii desprre ceea ce trebuie sa prezentati la Directia judeteana pentru ocrotirea copiilor. Oricum si primaria va trebui sa intocmasca niste acte cu caracterizarea dvs, etc. apoi vor veni cei de la directie, sa vada in ce conditii traiti . Sper ca veti primi un aviz favorabil. Succes si felicitari ca v-ati gandit la asta.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2010
ContSters122901, utilizator
Daca doriti sa cresteti un copil avand si un salariu atunci va prezentati direct la Directia Judeteana pentru Protectia Copilului, faceti o cerere si in functie de posturile vacante si daca indepliniti conditiile materiale si morale veti fi angajata cu contract individual de munca pe perioada determinata.Contractul se prelungeste la cerere.
Daca doriti sa cresteti un copil fara remunerare, aveti posibilitatea sa luati un copil in plasament cu o cerere la Protectia copilului, tot cu indeplinirea unor conditii stabilite de lege.
Faptul ca locuiti la tara poate constitui un avantaj chiar.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Septembrie 2010
Crissa C, Consilier juridic
Din cate stiu eu, la acest moment posturile de asistenti maternali sunt blocate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Încredinþare minor anasoare28 anasoare28 Am si eu o intrebare pentru un prieten .Are doua nepoţele ,parinţi fetelor (sora prietenului si cumnatul ) sunt plecaţi la munca in Italia si au lasat copii ... (vezi toată discuția)
Asistenta cineva2009 cineva2009 Buna dimineata Beneficiaza de ceva indemnizatie de la stat in cazul in care cineva ar lua (in custodie)de la casa de copii un baiat de 14 ani sa l creasca ... (vezi toată discuția)
Pasii pt a fii asistent maternal adresaramona@yahoo.com adresaramona@yahoo.com ce acte trebuiesc depuse si unde?cui ma adresez prima data? (vezi toată discuția)