avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la Nomina?

Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:"> la penal, procedura penala si OEPA voi invata sintezele de la Nomina si ma voi uita si pe cele ale Luizei...multumesc mult tare....si codurile in paralel.....merg pe subiecte si nu pe tematica!Sper sa fie bine si sa am timp de repetat:((
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 10:43, 8 Octombrie 2010
luiza2008 a scris:

Luiza,

Am fi bucurosi daca o sa ne spui si noua de tratatele de la OEPA!!!???


Ha,ha! :)) A fost doar o greseala de exprimare,pe care am corectat-o.;)
Obiectii?


Nu!
Mult spor!
Nu!
Mult spor!


Asa ma gandeam si eu! ;)
Mult spor & week-end placut!
Sa aveti bafta in noiembrie ! eu sunt in anul 4 de facultate si vreau sa promovez examenul de primire in profesie anul viitor, dupa licenta. M-am apucat deja de invatat....desi am un an si un pic la dispozitie, nu ma culc pe o ureche, materia e multa . Am insa o intrebare : din ce sinteze invatati? Am observat pe forum ca studiati din anumite sinteze. Eu una ma axez pe manualele universitare si coduri : Gabriel Boroi, Eugen Chelaru, Statescu, Deak, etc. Mi-e teama insa ca poate imi ajunge cutitul la os si nu termin de invatat si atunci trebuie sa gasesc o alternativa mai scurta.
Ca manual universitar la penal partea generala si partea speciala ce recomandati? Eu una am facut penalul cu Alexandru Boroi, dar nu sunt extraordinar de satisfacuta de stilul dumnealui academic.

Numai bine si multa bafta !
Multumim,Mihaela! :)

Este foarte bine ca te-ai apucat de invatat din timp. Asa cum ai spus,materie este foarte multa si timpul zboara.
Sintezele despre care vorbim sunt cele de la editura Nomina Lex. De fapt,este un pachet de 5 carti (civil,procedura civila,penal,procedura penala,OEPA). Bineinteles ca cel mai bine si recomandat este sa inveti din carti,tratate si coduri,dar aceste sinteze parerea mea este ca sunt utile pentru recapitulare,deci nu pentru un studiu aprofundat.

La penal-partea generala iti recomand Mitrache (Drept penal roman. Partea generala) si/sau Bulai (MANUAL DE DREPT PENAL - Partea generala).
La partea speciala-Tudorel Toader. Eu una am invatat/invat foarte bine dupa acest autor.

Luiza, multumesc frumos pentru raspuns. Mitrache si Toader mi-au mai fost recomandati. Cand mai multe persoane dau acelasi raspuns, solutia nu mai e subiectiva, ci deja obiectiva !:))

Pt OEPA ce e mai bine : sa studiez temeinic legea 51, statutul si Codul deontologic al avocaţilor din U. E. sau e mai usor daca imi achizitionez de la Nomina Lex sintezele OEPA? Ma refer daca aceste sinteze au o structura si o "aerisire" care permite o asimilare mai buna decat actul normativ in sine.

Alte discuții în legătură

Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Examen admitere barou satelix satelix Am citit cu interes tot ce s-a discutat pe acest forum si trebuie sa recunosc ca admiterea in barou este o mare bataie de cap......:)Am terminat si eu anul ... (vezi toată discuția)
Bibliografie pt admiterea la inm NADINASIPOS NADINASIPOS Hello! M-ar putea ajuta si pe mine cineva cu bibliografia pt admitere la INM? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)