avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate ataca testamentul?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate ataca testamentul?

buna ziua...noi suntem 2 frati..fratele meu este o persoana care nu il ajuta deloc pe tata,rau si egoist,eu fiin plecata in strainatate sunt singurul lui sprijin..renovez casa,ii trimit bani lunar..nu stim care este cel mai sigur mod..testamen,donatie,contract v-c..am aizit k contractul v-c dar este ffff scump...ce ma sfatuiti?testamentl il poate ataca??va rog,astept raspunsuri..multumesc din suflet..
Cel mai recent răspuns: raluca raluca , utilizator 11:19, 16 Septembrie 2010
Oricum exista o rezerva succesorala de care nu va puteti atinge.
Este la fel ca si dv. fiu legitim si chiar daca veti incheia un contract de vanzare cumparare, acesta nu poate avea ca obiect intreaga masa succesorala.
dak va rog,imi puteti explica?nu am inteles........multumesc...
Mai exact, mai mult de 75 % din imobil nu puteti obtine, 25% reprezinta rezerva succesorala, care este acea parte succesorala ce i se acorda fiecarui mostenitor rezervatar. Aceasta institutie a dreptului, numita rezerva succesorala este o protectie acordata de catre lege mostenitorilor.
dar momentan fratele meu locuieste intr-o anexa,pe curte cu tata,o camera si o bucatarie,separate de imobilul la care ma refer eu....doar knu este intabulata anexa...dak aceea ii ramane lui,nici atunci nu imi ramane mie imobilul intreg??deci.in cncluzie este totuna dak facem testament sau act v-c??cheltui bani degeaba pe act v-c dak obtin doar 75 la suta?...mai bine testament sau donatie,avand ivedere k nici cu actul v-c nu obtin tot...?doar cheltui o gramada de bani....si se ia in considerare faptul k renovez casa,imi revine mie mai mult sa nu??multumesc mult...nu sunt in tara si sunt foarte nedumerita...intelegeti-ma k imi bag banii in casa si apoi sa impart??nu mi se pare corect....multumesc din nou...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prin testament primesc doar 75%?? raluca raluca raluca raluca buna ziua..dak tata lasa testament prin care ma numeste pe mine mostenitor,eu priesc 75% si fratele meu restul chiar dak nu il numeste in testament?si dak eu ... (vezi toată discuția)
Testament..... stefa.stefa stefa.stefa suntem 2 surori.tata vrea sa lase testament.detine o casa cu 2 camere,o anexa cu o camera si o bucatarie,o dacie veche,gradina....precizez ca doar anexa nu ... (vezi toată discuția)
Testament banicaemilia banicaemilia Buna ziua, Ma intereseaza ce trebuie sa fac pentru a fi sigura ca imobilul in care locuiesc si al carui proprietar sunt va ajunge, in cazul in care mi se ... (vezi toată discuția)