avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... A treia evaluare a casei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

A treia evaluare a casei

Buna ziua. Situatia se prezinta in felul urmator:eu si fostul sot am construit o casa compusa din parter si etaj. Reclamantul (fostul sot) cere iesirea din indiviziune, dar de fapt el vrea banii pe jumatate din casa, sustinand initial ca nu se poate imparti in natura casa. A venit initial un evaluator trimis de judecatorie care a masurat, evaluat, constatat si a ajuns la concluzia ca se poate impati casa si terenul aferent, eu urmand sa-l despagubesc printr-o sulta pentru faptul ca cele doua parti nu au aceeasi valoare. Sulta era la o valoare rezonabila si corecta. A contestat evaluarea si a venit cel de-al doilea expert care a stabilit ca se poate imparti casa, dar de aceasta data cu 2 variante, dar suma considerata drept sulta fiind una exorbitanta(cel putin pt mine). Intrebare: eu in calitate de parata pot solicita a treia expertiza? Ma poate obliga cineva sa vand casa( e singurul meu domiciliu)? Se poate sa-i achit sulta si in rate?
Va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Doncean , utilizator 01:52, 17 Septembrie 2010
De regula evaluarile sunt subiective. Numai un evaluator foarte bun se apopie de realitate, ceea ce nu va convine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire imobil elicrist elicrist Buna ziua,De nenumarate ori am gasit rezolvarea unor probleme cu ajutorul sfaturilor dvs.Apelez si de aceasta data si va multumesc....prietenul meu a mostenit ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune , partaj aurpoze aurpoze Sa deschis un proces de iesire din indiviziune pe cale judecataoreasca de catre sora mea, in care eu am parte ca si parat . Apartamentul ce se doreste a fii ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara imobiliara Olivia Bozdog Olivia Bozdog Va rog sa ma ajutati cu un raspuns : sunt intr-un proces de iesire din indiviziune. In cadrul unei evaluari a unui imobil format dintr-o casa si curte , suntem ... (vezi toată discuția)