avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi banesti si daca se putea sau s-ar putea cere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi banesti si daca se putea sau s-ar putea cere si daune

Buna ziua as avea si eu o intrebare.Lucrez de ceva timp la o anumita firma si avand in vedere ca am restante CIM de pe luna iunie,iulie si acuma prima parte a CIM ului din august si CDA de pe mai,iunie,iulie,august am luat legatura cu un avocat cu care am si incheiat contract.Intrebarea mea este daca o sa castig trebuie sa platesc ceva sume,dar daca pierd ce se intampla?
Si aveam cum sa cer si daune morale sau as putea sa revin asupra contractului incheiat cu avocatul si sa cer daune,avand in vedere ca sunt mamica singura si nu am nici un altfel de venit(doar patru zeci si ceva de lei lunar la copil de la stat,adica patru sute de mii si ceva in banii vechi.Am noroc cu parintii mei care ma ajuta,binenteles la avocat nu i-am zis situatia si nici nu m-am gandit cam cat o sa trebuiasca sa platesc in caz ca ,castig.Onorariu de succes e 10 % din suma ce mi-o datoreaza firmele, CIM e pe una si CDA pe alta,cheltuielile aferente separat de plata onorariului).A si nu mi-am dat inca demisia.suma datorata pana in prezent e de 2325(ma gandesc ca fara avocat nu aveam alta solutie,pentru ca nimeni nu ne mai zice nimic(lucrez in alt oras,iar contractele sunt facute pe fime din Bucuresti, aici e doar un punct de lucru )(Nu mi-am dat demisia pentru ca pierzi somajul din cate stiu daca iti dai demisia,pribabil fimra asta asteapta sa ne dam demisiile,dar mie mi-ar fi k daca dupa proces o sa ma dea in somaj ei si sa recuperez restantele,in timpul somajului ai timp sa cauti de lucru,desi aici nu o sa mai gasesc in domeniu in care sunt acuma.
Cel mai recent răspuns: danyforever , utilizator 15:37, 4 Octombrie 2010
Imi cer scuze dar in situatia dumneavoastra nu v-au fost explicate aceste aspecte de catre avocatul cu care spuneti ca ati incheiat contract?
Puteti depune si o sesizare la ITM, in acest caz.

In caz ca pierdeti , veti suporta (daca se cere ) cheltuielile de judecata partii adeverse.
In caz de castig, veti suporta onorariul avocatului pe care il puteti recupera sub forma de cheltuieli de judecata de la partea adversa.
Nu am intrebat prea multe atunci,nu am mai fost intr-o situatie de genul,dar am inteles ca restul ii va recupera de la cei care imi datoreaza sumele. Multumesc mult de raspuns,sper ca totul sa fie bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cheltuieli de judecata fara hotarare judecatoreasca terentetalharu terentetalharu Buna seara, Am un prieten cu următoarea speța: Din diferite motive prietenul meu rămâne cu o restanta la cotele de întreținere de 2500 lei. In luna ... (vezi toată discuția)
Lichidare anda_bebeko anda_bebeko Buna ziua, Pana la data de 17 iulie am fost angajata cu 8 ore/zi la angajatorul X, dupa aceasta data semnand un act aditional la CIM prin care am fost ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu restant in caz de demisie. kartush45 kartush45 Buna ziua As dori sa stiu prin ce formalitati trebuiesc urmate pentru a forta un angajator la plata salariilor restante si a concediului de odihna neefctuat ... (vezi toată discuția)