avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... contributii CAS la contracte de drepturi de autor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

contributii CAS la contracte de drepturi de autor

Am un grup de artisti cu contracte pe drepturi de autor, care au semnat aceste documente in 20 aprilie, pentru prestatii artistice in afara tarii pe perioada 22 aprilie-15 iunie 2010. Plata efectiva s-a facut in 2 iulie. Am sunat acum o luna la Casa Judeteana de Pensii, le-am spus de aceste contracte si am intrebat daca intram sub incidenta noilor reglementari (depunerea declaratiilor de CAS, danatate si somaj, respectiv plata acestor contributii). Ei mi-au raspuns ca deoarece activitatea prestata contractual a fost 22 aprilie-15 iunie, aceste venituri sunt aferente lunilor respective si nu lunii iulie, chiar daca banii ne-u fost virati in 2 iulie. Am mai intrebat un consultant fiscal care mi-a spus insa ca daca mi-au intrat banii in 2 iulie, se considera venit aferent acestei luni si trebuie sa ne conformam noilor reglementari. Ce sa facem?
Cel mai recent răspuns: Daniela SANDU , Avocat 15:39, 16 Septembrie 2010
Este venit aferent lunii iulie; ar trebui sa va conformati regementarilor din iulie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii cas la contracte de drepturi de autor leventesanta leventesanta Am un grup de artisti cu contracte pe drepturi de autor, care au semnat aceste documente in 20 aprilie, pentru prestatii artistice in afara tarii pe perioada ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal in somaj alina_paula alina_paula Buna ziua, Va rog frumos sunt in somaj si trebuie sa imi bag conceiu prenatal problema este ca fostul patron nu imi mai raspunde la telefon,i-am trimis si ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie Amai Amai Buna ziua, sunt o mamica care si-a reluat activitatea la 01.03.2019, adica cu 4 luni mai devreme decat data la care bebe face 2 ani, mentionez ca in 15 martie ... (vezi toată discuția)