avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... contributii CAS la contracte de drepturi de autor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

contributii CAS la contracte de drepturi de autor

Am un grup de artisti cu contracte pe drepturi de autor, care au semnat aceste documente in 20 aprilie, pentru prestatii artistice in afara tarii pe perioada 22 aprilie-15 iunie 2010. Plata efectiva s-a facut in 2 iulie. Am sunat acum o luna la Casa Judeteana de Pensii, le-am spus de aceste contracte si am intrebat daca intram sub incidenta noilor reglementari (depunerea declaratiilor de CAS, danatate si somaj, respectiv plata acestor contributii). Ei mi-au raspuns ca deoarece activitatea prestata contractual a fost 22 aprilie-15 iunie, aceste venituri sunt aferente lunilor respective si nu lunii iulie, chiar daca banii ne-u fost virati in 2 iulie. Am mai intrebat un consultant fiscal care mi-a spus insa ca daca mi-au intrat banii in 2 iulie, se considera venit aferent acestei luni si trebuie sa ne conformam noilor reglementari. Ce sa facem?
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 10:44, 17 Septembrie 2010
consultantul fiscal avea dreptate , indiferent de data contractului baza de calcul la contributii este la venitul incasat, nu la cel facturat, deci daca a-ti incasat banii in iulie si nu pana la 30 iunie , ordonanta intrand in vigoare in iulie, venitul incasat este baza de calcul in luna respectiva, adica iulie si se supune reglementarilor in vigoare, depuneati declaratii pe luna iulie cu termenul de depunere 25 august! respectiv plata obligatiilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii cas la contracte de drepturi de autor leventesanta leventesanta Am un grup de artisti cu contracte pe drepturi de autor, care au semnat aceste documente in 20 aprilie, pentru prestatii artistice in afara tarii pe perioada ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri legate de legea 58/2010autor ancutzav ancutzav 1. Eu am un contract de drepturi de autor de un an de zile. El prevedea ca angajatorul plateste 16% catre bugetul de stat. Mai este el in vigoare daca s-a ... (vezi toată discuția)
Asigurat sanatate - nu pot obtine concediu medical. Antoaneta2010 Antoaneta2010 Situatia este urmatoarea: sotul meu este angajat incepand cu data de 12 iunie 2014. In ziua de 04 iulie a avut un accident rutier, o basculanta intrand pe ... (vezi toată discuția)