avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retragerea unei actiuni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retragerea unei actiuni

Cum se procedeaza ca sa retragi o actiune formulata in instanta?daca dupa un timp vrei sa depui iarasi acea actiune se mai poate?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:48, 16 Septembrie 2010
se formuleaza cerere de renuntare la actiune si se depune in instanta, personal.

actiunea poate fi reformulata oricand cat timp, in cererea initiala de renuntare, nu s-a renuntat expres si la drept.
se poate face renuntare la judecata;
ulterior se poate initia o noua actiune daca mai sunt intrunite conditiile legale (ex: nu a intervenit prescriptia)
Da, se poate. Puteti renunta la judecata dar, nu renuntati la drept.
Daca renuntati la drept nu mai puteti introduce actiunea. Oricum sa aveti grija daca exista vreun termen de prescriptie.
Instanta va lua act de renuntarea la judecata numai daca reclamantul se va prezenta personal si va invedera instantei aceasta cerere.

Inca 2 precizari :

1.In conf.cu disp.art.246 alin.4 C.proc.civ., dupa ce s-a intrat in dezbaterea fondului, reclamantul nu mai poate renunta la judecata decat cu acordul paratului. Pe cale de consecinta, depinde de momentul procesual la care faceti renuntarea.

2. Daca renuntarea se face dupa comunicarea cererii de chemare in judecata, paratul poate solicita instantei sa va oblige la plata cheltuielilor de judecata.

Alte discuții în legătură

Anulare contestatie diana05 diana05 buna ziua, am facut contestatie la o decizie de concediere, am primit si citatie acasa sa ma prezint la data de ....la instanta, insa am discutat cu cativa ... (vezi toată discuția)
Renuntare la judecata petremm petremm Asa mai merge!!!.....in cazul asta n-ar trebui sa platesc nimic....iar angajatorul nu are de ce sa aiba obiectiuni....merciiiii mult mult de tot (vezi toată discuția)
Amânare proces Palalila Palalila Bina seara . Am contestat un PV de contravenție in care îmi este reținut permisul pe 30 de zile dar pana la urma am trimis o adresa către judecataorie in ... (vezi toată discuția)