avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum sa ma comport in acest caz
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum sa ma comport in acest caz

buna ziua am primit astazi hotararea judecatoreasca definitiva (apel)lam facut eu in un caz cu incredintare minor si alm castigat eu locuiesc in italia aici mia ajuns copia. eu acum ce trebuie sa fac ca avocatul meu numi spune inca nimic din romania pentru ca mai asteapta sa vada ce face fostul concubin al meu ca sa faca recursul dar eu cat trebue sa astept sunt sigura ca el recursul nul face pt ca nu are bani vrea doar sa traga de timp pt a numi da copilul minor de 8 ani eu cum trebuie sa ma comport in aces caz ca nimemi numi spune ce sa fac ???????? datimi un sfat bun pt ca distanta e mare si nu mai am rabdare de 2 ani de cand sunt in tribunale nimeni numi spune cum stau lucrurile se aprofite sa sunt departe si in tara nu am pe nimeni ca sa ma ajute astept cu nerabdare un raspuns va multumesc anticipat :">:">:">:">:">
Cel mai recent răspuns: milka2 , utilizator 15:48, 20 Septembrie 2010
In copia pe care o aveti la final trebuie sa scrie termenul in care hotararea poate fi atacata. Spre exemplu fraza respectiva trebuie sa sune asa " prezenta hotarare se poate ataca cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare".
Asta inseamna ca in 15 zile de cand fostul sot primeste hotarea, o poate ataca cu recurs.
Avocatul dumneavostra, cu siguranta urmareste la arhiva instantei sa vada cand soseste confirmarea comunicarii.
Inteleg ca vi s-a incredintat copilul si recent s-a judecat si apelul concubinului, apel ce a fost respins. Veti putea pune in executare aceasta hotarare deoarece prin respingerea apelului ea a ramas definitiva si este executorie. Prin urmare va trebui sa mergeti la un executorjudecatoresc care se va ocupa de recuperarea copilului de la concubin.
Mult noroc.
Aparatorul dvs nu v-a spus tot aceeasi varianta?
Daca doriti continuarea discutiei aveti la indemana optiunea raspunde.
Ati mai deschis un topic cu aceeasi tema, ceea ce nu se impune avand in vedere regulamentul site-ului.
V-am explicat acolo in mod clar cum se calculeaza termenul de recurs insa se pare ca nu ati inteles un lucru esential si anume ca hotararea dvs. din apel este definitiva ( nu irevocabila) fapt care va da posilibilitatea sa o puneti deja in executare - adica se faceti deja demersuri pentru recuperarea copilului, fara a mai astepta declararea recursului sotului sau daca il declara solutionarea lui.:rtfm:www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Joi, 16 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
avocatul meu vrea ca so platesc si pt recurs de aceia asteapta sa vada ce face fostul meu concubin si nici ea nu vrea sa grabeasca timpul deja iam anticipat jumatate din bani pt recurs si acum vrea si cealalta jumatate de bani pe recurs cu tot ca pana acum nu stim daca fostul meu concubil il face avocatul meu nu vrea sa pearda bani de aceia ma tine pe loc . stiu ca pt a face acte copilului pt al esi din tara imi trebuie hot. definitiva si irevocabila de aceia vreau sa astept aceste
15 zile sa treaca pt recurs si dupa aceia plec in tara sa vad ce se intampla acolo ca sa nu zica ca nu am rabdare si vreau sa ma grabesc sami iau copilul ea stie ceva si numi spune ca putem deja de acum sa incepem demersurile .multumesc mult pt raspuns
buna ziua avocatul spune ca nu putem pune in executare hotararea pt ca nu este irevocabila si nu se poate face nimic inca pt ca nu a ajuns comunicarea lui in tribunal.#-o#-o#-o dar eu am sunat la posta unde locuieste el si miau spus ca el a primito pe 7 septembrie 2010 .Dvs imi dati mult curaj si sfaturi bune pt a face lucrurile cat mai repede dar de ce din partea avocatului meu gasesc alte raspunsuri spune ca trebuie sa mai asteptam ? daca el nu semneaza ca a primit comunicare nici peste 5 luni eu cat trebuie sa astept ca sami iau copilul va mai intreb o data de cand trebuie sa treaca acest termen de 15 zile si eu de unde ma informez ca a trecut si ca pot sami iau copilul va rog ajutatim sa inteleg mai bine cum se procedeaza pt ca cuvantul "asteapta" nu ma lamureste cu nimic nu am pace X-(X-(X-(X-( multumesc anticipat pt intelegere .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor Luizaalexa Luizaalexa Am o fetita de 2ani si 8 luni si am divortat dar fostul meu sot a luat-o si de 8 luni nu am avut acces la copil.la proces am castigat prin apel incredintarea ... (vezi toată discuția)
Hotarire divort mary__ mary__ am doi copii ....sint in divort cu fostul sot un copil este la mine, celalalt la sot. azi am primit hotarirea de divort,si am fost instiintata ca ambii copii ... (vezi toată discuția)
Ajutatima sa inteleg sandu milica sandu milica buna ziua ajutatima sa inteleg cu hotararea judecatoreasca nu mio da judecatorul hotararea definitiva si irevocabila sau trebuie sa o ceara avocatul meu in ... (vezi toată discuția)