conform legii 175 :
(1) Proprietarii care isi achita integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi vor fi scutiti de la plata penalitatilor generate de suma restanta cu titlu de baza. Prin cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari se intelege datoria cu titlu de baza fara suma rezultata din penalitati.
(2) Prevederile alin. (1) se aplica si chiriasilor care detin spatiu locativ in baza unui contract de inchiriere cu autoritatile administratiei publice locale, centrale sau cu orice institutie a statului.
(3) Prevederile alin. (1) si (2) se aplica familiilor al caror venit net minim lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure, nu depaseste suma de 1.000 lei.
(4) Sumele cu titlu de penalitati datorate catre asociatiile de proprietari, anulate conform prezentei legi, vor fi anulate si din obligatiile contractuale existente intre asociatiile de proprietari si societatea furnizoare de servicii.
ok. situatia se prezinta in felul urmator :
vreu sa imi achit debitul , dar fara penalitatiile care sunt la suma totala
si mi se refuza acest drept pe motiv ca furnizorii nu accepta plata sumei fara penalitatiile de vigoare .
intrebare : ce pot face in aceasta situatie ?
este sau nu este in vigoare legea 175 ?
legea se refera la penalitatile de furnizori.Daca asoc.de propr.aplica penalizari de 0.2%, dar nu este penalizata de furnizori, legea nu o poate obliga sa le anuleze, ptr.ca, penalizarile de 0.2% reprezinta un venit, ca o dobinda la credit, si la care nu poate renunta decit daca asa hotareste ad.generala.
ok. dar legea spune clar :Sumele cu titlu de penalitati datorate catre asociatiile de proprietari, anulate conform prezentei legi, vor fi anulate si din obligatiile contractuale existente intre asociatiile de proprietari si societatea furnizoare de servic
deci se mai aplica penalitati daca eu platesc datoria fata de asociatie in termen de 1un an de la data intrarii in viguare a legii ?
@seicl
Unde scrie in lege despre aceasta diferenta si de unde interpretati dv. legea in felul acesta?
@redialboss
Daca furnizorii nu accepta diminuarea penalizarilor, asociatia nu poate aplica legea.
Legea este in vigoare, dar trebuie respectata si de furnizor......
Ati dus documente valabile si credibile din care sa rezulte venitul dv.?
:offtopic:
Am rugamintea sa nu mai conditionati modalitatea cum doriti sa vi se raspunde!
Dar daca aveti venit asa de mic , cum veti reusi sa platiti si restantele si intretinerea curenta ? sau puteti sa o platiti anul viitor ca tot nu platiti penalizari ...Vecinii o vor plati si pentru dvs...ca tot de fraieri au platit-o si pana acum , ca tot incurajeaza statul puturosii ...statul sa va plateasca penalizarile ca el v-a scutit de ele
@elenazan
Va rog sa nu certati utilizatorii care pun intrebari ca sa se lamureasca. Omul stie ca exista o lege care ii da niste drepturi si vrea sa se lamureasca in legatura cu modul de aplicare a acestei legi. Daca stiti sa-i raspundeti, faceti-o, daca nu, atunci abtineti-va de la comentarii!