avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Anulare penalitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Anulare penalitati

va rog sa ma ajutati intr-o problema delicata pentru mine.Am de platit la intretinere o suma de 3227 lei din ( august 2014-septembrie 2015) .La aceasta suma mi s-au aplicat penalizari de 1138 lei.Ce sa fac , sau cui sa ma adresez ca sa scap de plata penalizarilor , daca platesc toata suma odata? Exista vreo lege care-mi permite acest lucru?
Cel mai recent răspuns: sterod , utilizator 17:13, 8 Decembrie 2015
nu exista o asemenea lege,
dvs,puteti cere asociatiei modul de calcul al penalizarilor,asociatia de proprietari daca au adoptat un sistem de penalizari propriu nu poate depasi 0.2 la suta pe zi,daca nu au adoptat atunci penalizarile sant impuse de furnizor si asociatia mai departe lea trasmis proprietarilor care au generat penalizari.
legea 230/2007 spune
Articolul 49
(1)Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari pentru orice suma cu titlu de restanta, afisata pe lista de plata. Penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de intarziere si se vor aplica numai dupa o perioada de 30 de zile care depaseste termenul stabilit pentru plata, fara ca suma penalizarilor sa poata depasi suma la care s-au aplicat.
(2)Termenul de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, afisate pe lista lunara de plata, este de maximum 20 de zile calendaristice.
(3)Sumele rezultate din aplicarea penalitatilor de intarziere vor face obiectul fondului de penalitati al asociatiei de proprietari si se vor utiliza numai pentru plata penalizarilor impuse asociatiei de proprietari de catre terti si pentru cheltuieli cu reparatiile asupra proprietatii comune sau alte cheltuieli de natura administrativa
Ultima modificare: Duminică, 6 Decembrie 2015
fyeratanye, utilizator
Adunarea generala poate hotara anularea penalizarilor.
Mai precis, va adresati oamenilor prezenti la acea adunare.
Nu exista dispozitie in vigoare care sa prevada exonerarea de la plata penalitatilor aplicate pentru neplata in termen a cotelor lunare de intretinere
A existat L nr 175/2010 care prevedea aceasta facilitate,dar legea a operat strict 12 luni
Se mai pune problema de cine sunt aplicate penalitatile
Daca penalitatile sunt aplicate pe factura de catre furnizorii/prestatorii de servicii,atunci acestea nu pot fi anulate
Daca penalitatile sunt aplicate de catre asociatia de proprietari,aici intervine eventualul acord din partea asociatiei -a membrilor proprietari
Totusi, trebuie analizat responsabil aspectul ca perioada august 2014-septembrie 2015,dv nu ati achitat cotele de intretinere si este posibil ca asociatia de proprietari,ca sa nu se inregistreze cu debite fata de furnizorii de utilitati sa fi facut efortul sa acopere suma neachitata de dv,respectiv sa fi utilizat fonduri care depozitate ar fi generat dobanda....
Ultima modificare: Luni, 7 Decembrie 2015
ynocentta, utilizator
In momentul in care se anuleaza pelaitatile unui restantier, exista posibilitatea foarte mare ca si alti proprietari sa nu mai achite lunar cotele ce le revin iar banii astfel directionati sa ii utilizeze in alte scopuri. Va convine sa faceti eforturi in a plati lunar iar alte persoane ce nu vor sa plateasca sa fie prin vacante sau sa aibe alte activitati??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilizarea sumelor incasate ca penalizari GHEORGHIAN GHEORGHIAN Doresc să aflu dacă se pot achita facturi de utilităţi din penalităţile câştigate în instanţă pentru neplata cotelor lunare de ... (vezi toată discuția)
Datorii asociatie locatari Lizzy Lizzy Buna ziua! Am o intrebare. Daca figurez la intretinere cu o datorie desul de mare, dat fiind ca membrii familiei mele nu au achitat de ceva timp aceste ... (vezi toată discuția)
Penalitati la intretinere si/sau penalitati la furnizori ??? enricco enricco Buna ziua , Doresc a vaexpune urmatoarea problema : Am ramas restant la intretinere 3 luni. Mi-au fost aplicate la ccotele de intretinere restante ... (vezi toată discuția)