in cazul in care divortului copilul este incredintat mamei i se stabileste si pensie de intretinere. fetita are 17 ani acum. pensia de intretinere vine pe numele mamei. am urmatoarea intrebare: ce poate face fata pentru ca pensia sa vina pe numele ei?poate fata deschide o actiune in instanta ,asistata de mama prin care sa ceara ca pensia sa vina pe numele ei? ea are capacitate restrinsa de exercitiu si eu cred ca poate incasa sume de bani....si cine deschide actiunea? o deschide fata in nume propriu si asistata de mama ca tutore?
Ia cititi cu atentie hotararea... Veti vedea ca acea pensie a fost stabilita "in favoarea minorei x...." sau o alta exprimare similara. Conteaza asa de tare ce scrie pe mandatul postal...? Banii sunt ai minorei...
stiu ca banii sint ia minorei. problema este ca banii vin pe numele mamei prin posta. de la data cind unitatea de servici trimite banii si pina ii primeste la domicilu trec aproximativ 10-12 zile. de aceea,ele doresc sa deschida cont la banca si astfel virarea banilor s-ar face in 1-2 zile. dar din anumite motive pe care nu le pot mentiona mama nu poate deschide cont la banca. ar dori ca minora sa faca acest lucru. dar cei de la servivi nu trimit banii decit intr-un cont deschis pe numele tutorelui,respectiv al mamei. de aceea ,revin cu intrebarea? poate minora sa ceara in instanta ca banii sa fie trimisi pe numele ei,pt ca oricum ea e beneficiara pensiei de intretinere ? minora are 17 ani,deci capacitate restrinsa de exercitiu.
pentru ca fi mai explicita mentionez urmatorul lucru: mama are un credit destul de mare neplatit din cauza faptului ca a ramas somera si nu mai poate achita intreaga rata lunar. banca si-a luat o masura de precautie: orice suma de bani care intra pe numele .....cu cnp..... sa-i fie poprita. de aceea mama nu poate deschide cont la banca pe numele ei,chiar daca in acel cont i se vireaza pensia d eintretinere a minorei pentru i s-ar retine automat banii. iar mama nu vrea sa se atinga de banii minorei.