avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasire domiciliu impreuna cu copilul minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasire domiciliu impreuna cu copilul minor

Va rog sa ma sfatuiti in rezolvarea unei probleme extrem de delicate, deoarece nu vreau sa fac vreun pas gresit.
Casnicia mea este grav afectata de neintelegerile cu sotul si cu soacra mea, in casa careia locuim impreuna cu copilul minor. In urma ultimelor discutii avute cu sotul, acesta mi-a spus ca vrea sa ne despartim si ca sunt libera sa plec oricand din casa lor, insa FARA copil, amenintandu-ma ca vrea sa obtina custodia acestuia si sa il creasca impreuna cu mama lui.
In acest context, va rog mult sa imi spuneti daca pot parasi domiciliul impreuna cu copilul (este exclus sa imi abandonez copilul, nici macar fortata de cei doi!) inainte de inceperea procedurilor de divort si daca acest lucru poate afecta procesul de acordare a custodiei (in favoarea tatalui, nu a mamei). In conditiile in care amandoi lucram si avem un venit constant, iar eu am propriul apartament (cumparat inainte de casatorie) in care ma voi muta cu copilul, exista sanse ca sotul meu sa obtina custodia?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: trilulilu , utilizator 17:52, 17 Septembrie 2010
Sansele sotului dvs. sunt minime in obtinerea incredintarii minorului ( avand in vedere in primul rand varsta minorului), insa intr-un proces de acest gen, incredintarea minorului va fi facuta dupa analiza tuturor probatoriilor administrate in cauza., mai exact dupa analizarea celor mai prielnice conditii si imprejurari pe care cei doi parinti le pot oferi minorului.
Ca prim pas pe care consider ca ar fi util sa-l faceti , ar fi parasirea domiciliului impreuna cu minorul si promovarea unei ordonante presedentiale de incredintare a acestuia, concomitent cu actiunea de divort care se va solutiona intr-un timp mai mare decat acela la ordonantei, insa prin solutia obtinuta in ordonanta presedentiala ( care este o masura provizorie) veti avea un argument in plus in dobandirea ulterioara a incredintarii finale a minorului ce va avea loc in cadrul divortului.
Angajati avocat.
Ultima modificare: Vineri, 17 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
in niciun caz, nu plecati fara copil de acasa.
Sub nicio forma nu plec fara copil, tocmai de aceea sunt aici si caut sfaturi :)
Cu siguranta imi voi angaja un avocat, dar am vrut inainte sa aflu cum e cel mai bine sa procedez, tocmai fiindca nu vreau sa fac niciun pas gresit.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort NICOLAE LAMBRU NICOLAE LAMBRU Buna seara, Exista urmatoarea situatie, sotia a plecat la inceputul lunii decembrie 2010 in Italia, la mama sa cu scopul declarat de a lucra, pentru a ... (vezi toată discuția)
Initiere actiune de divort MeMyself MeMyself Buna seara, Acum cateva zile eu impreuna cu copilul minor am parasit domiciliul conjugal.In vederea procesului de divort,am urmatoarele intrebari: 1.era ... (vezi toată discuția)
Informatie divort vinovat vinovat buna, ma numesc florin si am niste nelamuriri. Daca sotia inainteaza cererea de divort si eu nu sunt de gasit la adresa din buletin poate sa castige , fara ... (vezi toată discuția)